Data publicării:
Rețeta de pască, ideală de Paște, pe care o poți mânca liniștit: E sănătoasă și aprobată de Anca Hâncu

asca, nelipsită de pe masa de Paște, poate fi savurată și fără grija kilogramelor în plus.
Medicul Anca Hâncu propune o variantă sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru masa din 2025.
Deși pasca tradițională conține zahăr și aluat consistent, medicul spune că există alternative gustoase și mai ușoare pentru siluetă. Un truc simplu este reducerea cantității de zahăr și adăugarea unor ingrediente care oferă savoare, cum ar fi stafidele.
Pentru cei care vor să încerce ceva diferit, medicul Anca Hâncu propune o rețetă personală:
„Aş veni, de data aceasta, cu o rețetă personală. Eu, în loc de toată coca aceea cu făină, aş sugera să punem nişte mere. Se pun merele la copt în tavă, deasupra toată umplutura aceea cu brânză, ou, puţin zahăr sau chiar îndulcitor. La final, se răstoarnă totul. Şi, atunci, iese ca un tort cu mere şi cu brânză, care este foarte bun, este gustul de pască. Mai ales dacă vrem să avem grijă de silueta noastră. Trebuie să balansăm. Avem şi plăcerea de a arăta bine şi plăcerea de a mânca ceva delicios şi bun”, a spus medicul nutriționist într-un interviu pentru DC Medical și DC News.
Astfel, pasca rămâne pe masa de sărbătoare, dar într-o formă mai prietenoasă cu sănătatea, dar și cu silueta.
VEZI ȘI: De ce în 2025 Paștele ortodox este în aceeași cu zi cu Paștele catolic, un „fenomen” rar
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News