Sorin Cîmpeanu: Un părinte care ține la copilul lui achiziționează teste COVID-19, dacă poate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cîmpeanu, vești bune pentru profesori: Eroarea care a afectat plata salariilor va fi remediată foarte rapid
Cîmpeanu, vești bune pentru profesori: Eroarea care a afectat plata salariilor va fi remediată foarte rapid
Ministrul Educației le-a recomandat părinților să achiziționeze teste pentru SARS-CoV-2 pentru copiii lor în cazul în care pot face acest lucru.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a recomandat, luni, părinţilor să achiziţioneze teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru copii în cazul în care pot să facă acest lucru.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă recomandă părinţilor să cumpere teste pentru copii, ministrul a răspuns: "Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund şi asum acest răspuns, da. Am mulţumit părinţilor, după ce în prealabil mi-am cerut scuze în numele autorităţilor statului român care nu au putut să facă posibilă achiziţia. Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate şi are şi mulţumirile noastre ale tuturor pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară".

El a spus că s-a interesat luni de achiziţionarea testelor de salivă pentru depistarea SARS-CoV-2 şi nu are încă noutăţi.

"Am întrebat astăzi. Nu avem încă noutăţi cu privire la rezolvarea contestaţiei care a blocat achiziţia de teste, iar despre modul de administrare a testelor nu fac niciun fel de recomandări pentru că nu avem competenţe la Ministerul Educaţiei", a completat Sorin Cîmpeanu.

Contractul pentru achiziționarea de teste nu poate fi semnat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a informat, săptămâna trecută, că IGSU nu poate semna contractul subsecvent pentru achiziţionarea testelor de salivă pentru infecţia cu SARS-CoV-2 până nu va exista o decizie la nivelul primei instanţe sesizate cu privire la contestaţia depusă de o firmă participantă la licitaţie.

"Modul în care se achiziţionează aceste teste este următorul: ONAC este cel care face licitaţia, semnează acordul-cadru, IGSU semnează contractul subsecvent şi se repartizează pe baza solicitării Ministerului Educaţiei. În actuala licitaţie, când s-a ajuns la IGSU să semneze, s-a primit înştiinţare de la ONAC că există o contestaţie, care este la nivelul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Aici nu mai este în mâna noastră să semnăm până nu există o decizie măcar a primei instanţe. (...) Prima instanţă deja este sesizată. Cu cât mai repede ne răspunde, cu atât mai repede vom semna. Dar ONAC continuă achiziţiile şi pentru alte loturi. Şi aceste loturi, dacă nu sunt contestate şi se semnează, vor fi livrate conform graficului stabilit prin acordul-cadru", a explicat Raed Arafat, scrie Agerpres.

Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70%

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%, iar un număr important de şcoli au un grad de 100%. 

Cîmpeanu a menţionat, în legătură cu posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă, că reprezintă o decizie a Guvernului şi că este de acord cu orice fel de măsuri care permit ca şcoala să se deruleze cu prezenţă fizică.

'Nu emit supoziţii. Este o decizie a Guvernului. În funcţie de decizia Guvernului vă voi anunţa şi care este nivelul de impact în sistemul de educaţie', a afirmat Cîmpeanu, după şedinţa Executivului, întrebat cum ar reacţiona profesorii în cazul în care se va introduce certificatul verde la locul de muncă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel