Sorin Cîmpeanu, primele detalii despre organizarea examenelor naționale 2022. Cum vor arăta subiectele în comparație cu anul trecut
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Pexels, Ivan Samkov
Pexels, Ivan Samkov
Ministrul Sorin Cîmpeanu a dezvăluit marți, în exclusivitate la DC News TV, primele detalii referitoare la organizarea examenelor naționale de anul acesta.

„Vă spun încă de pe acum, știu că s-ar putea să supăr, dar acești doi ani nu au fost ani normali, n-a fost dorința sau vina elevilor că am parcurs această perioadă de criză sanitară cu implicații catastrofale în educație.”

„Ministerul Educației, atunci când va organiza examenele naționale- Bacalaureat și Evaluarea Națională- va ține cont de dificultatea acestei perioade traversate și va avea un nivel de dificultate al subiectelor adaptat realităților pe care le-am traversat în ultimii doi ani.”

„Nu este corect să punem elevii să plătească tot ceea ce noi ca autorități, ca stat, nu am reușit să facem. Nu este corect să îi punem să plătească pentru existența acestei crize sanitare. Nu e vina lor.”

„Și atunci va fi un grad de dificultate adecvat, având un grad de dificultate adecvat, îmi place să cred că, așa cum anul trecut s-a demonstrat, rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor fi mai slabe.”

„Dar pe viitor va trebui să schimbăm aceste două examene pentru a crește în relevanță și pentru a avea o apreciere corectă și echitabilă a tuturor elevilor care participă la examenele naționale.”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel