SONDAJ IRES. 44% au luat decizia în ziua alegerilor europarlamentare
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Potrivit unui sondaj IRES, cei care au votat și la alegerile europarlamentare, și la referendum sunt în mare parte tineri, angajați la privat. 

Cei care au votat la ambele scrutine sunt mai activi în mediul online, însă mai puțin interesați de politică decât cei care au votat doar la europarlamentare, mai arată sondajul IRES. 

Cei care au votat la ambele scrutine au încredere mai ridicată în Klaus Iohannis și în Dacian Cioloș, iar cei care au ales să voteze doar la europarlamentare au încredere crescută în Liviu Dragnea.

(w670)

44% dintre cei care au votat doar la referendum s-au hotărât în ziua votului să participe la alegeri.

Doi din trei indivizi care au ales să voteze la europarlamentare, dar nu și la referendum, cred că România se îndreaptă într-o direcție bună. Refuzul de a vota la referendum, în condițiile participării la alegerile europarlamentare, este preponderent în zona de sud a țării.

Mobilizarea în ziua votului a fost mai mare în rândul votanților la referendum: 15% au luat duminică decizia de a ieși la vot, față de 11% care au luat în aceeași zi decizia de a vota la europarlamentare.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel