Sondaj Avangarde. Marius Pieleanu anunță surprizele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Marius Pieleanu
Marius Pieleanu
Ultima analiză cu privire la încrederea în partidele politice, realizată de profesorul Marius Pieleanu, aduce creșteri și scăderi istorice. 

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat cea mai recentă analiză:

PSD - 38%

PNL - 19-20%

ALDE - 12-13%

Platforma România 100 (creată de Dacian Cioloș) - 8-10%

USR - 8%

UDMR - 5%

PMP - 4%

"Ierarhia nu se schimbă, rămânem cu un PSD care se situează de la 38% în sus. Avem un PNL în continuare pe locul doi, dar nu mi-e clar cât va rezista pe locul doi, cifrele de ultima oră ne subliniază o poziționare undeva la 19-20%, sigur e limita minimă istorică. Pe locul trei avem partidul domnului Tăriceanu undeva la 12-13%. Pe locul patru, eu îmi asum ceea ce spun acum, Mișcarea România 100 chiar dacă nu e partid, a domnului Cioloș care este undeva la 8-10 procente. USR-ul rămâne în continuare în cota sa de acum un an și jumătate de 8%, după care încep partidele mai mici, PMP cu 4%, UDMR-ul domnului Marko Bela la 5% și apoi încep partidele mult mai mici. Cam asta este oglinda realității politice românești la ora aceasta", a declarat Marius Pieleanu la România TV.

Care este trendul

"PSD-ul rămâne relativ constant, PNL-ul este într-o ușoară descreștere, ALDE este într-o creștere ușoară, iar cea mai mare creștere o are partidul domnului Cioloș, USR-ul nu reușește să facă pragul celor două cifre, partidului domnului Băsescu nu cred că va mai intra în Parlament, UDMR-ul rămâne acolo. Partidul domnului Ponta, vorbesc despre dânsul chiar dacă nu este la 5%, care sigur datorită prezenței sale are patru procente, dar, în opinia mea, cu o bună organizare va putea să facă pragul parlamentar, partidul domnului Ponta rupând indubitabil din procentele Partidului Social Democrat", a explicat sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel