Soluție la criza gunoaielor. Clotilde Armand ar putea folosi influența statului francez
Clotilde Armand încearcă să rezolve criza gunoaielor din sectorul 1 cu activiști, actori și presiuni media (Facebook plus presa hashtag). De ce nu folosește soluția pe care o menționa chiar ea, în 2016?
Primarul general, Nicușor Dan, îi atrăgea atenția primarului de sector, marți 7 decembrie 2020, că trebuie întâi să ridice gunoiul, apoi să se judece cu operatorul de salubritate. "Cum a fost semnat acel contrat, asta e o chestiune care poate să fie discutată. Însă în acest moment eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi”, spunea, la Digi24, Nicușor Dan. Clotilde Armand refuză. Care ar fi soluția?
Clotilde Armand, conform unui comunicat postat în 2016, arăta cum s-a descurcat statul român în relația cu firma Bechtel:
”În relația cu firma Bechtel, statul român nu deținea expertiza necesară negocierii. Bechtel este o divizie a complexului militaro-industrial american, cu o cifră de afaceri anuală de 37 de miliarde de dolari, un sfert din PIB-ul României. Directorii Bechtel se comportă diferit față de orice interlocutor familiar funcționarilor CNADNR sau firmelor românești. Aveau o atitudine de superioritate și exploatau situația avantajoasă în care se găseau, tratând statul roman ca pe un vasal, contractul Bechtel fiind efectiv un fel tribut plătit în virtutea unui tratat de vasalitate. În fata lor, statul roman avea nevoie de reprezentanți de calibru, pe care i-a pus la dispoziție firma Egis. Statul francez este mai puțin vulnerabil decât România în fata presiunilor altor state, iar firma Egis și-a exercitat întreg prestigiul și autoritatea unei firme de stat franceze în relația cu Bechtel.(…) Alături de CNADNR, Egis a limitat pierderile României în această afacere prin supervizarea competentă și prin folosirea prestigiului statului francez în fața executantului american”.
În concluzie, o consultanță Egis ar fi binevenită la sectorul 1, dacă nu cumva statul francez și-o fi pierdut influența, din 2016 până acum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News