Șoferii din București și Ilfov, buni de plată. Modificare la calculul RCA, după expirarea plafonării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ/ accident
foto ilustrativ/ accident
Cum se va modifica polița RCA după expirarea plafonării. KPMG are deja conturate mai multe aspecte de referință. 

KPMG este compania din ”Big Four” angajată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să calculeze prețurile de referință pentru RCA. Conform unor surse citate de Economica, urmează mai multe schimbări în calculul RCA. După ce expiră plafonarea prețurilor maxime, prețurile RCA se vor raporta la un tarif de referință.

Mașinile înmatriculate în București și Ilfov vor constitui o categorie specială în acest sens. Consultantul din Big Four consideră că aici tariful de referință ar trebui să fie mai mare pentru că și frecvența, dar și valoarea daunelor înregistrate sunt mai mari. Și la nivel european Bucureștiul se remarcă: dacă aici sunt 11 accidente la 100 de polițe RCA, în Paris, de exemplu, sunt 3. 

Costul reparațiilor este mai mare în București și-n orașele mari, semnificativ mai ridicat decât în zonele rurale sau orașele mici, arată sursa citată, ceea ce va face tariful de referință al polițelor RCA ridicat.

Oricum, asiguratorii ar aplica deja prețuri mai mari pentru mașinile din București, prin introducerea criteriului daunalității zonale. 

Alte modificări avute în vedere ar fi că tariful ar urma să fie în funcție de puterea mașinii, nu de capacitatea cilindrică. Sursele citate spun că se va încerca limitarea exploziei prețurilor RCA după expirarea plafonării. Pentru unele categorii de asigurați, va fi un nivel maxim al tarifului de referință. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel