Data publicării:

Sociologul Alfred Bulai face praf reclama lui Nicușor Dan: ”Realizarea” de pe Podul Grant, o chestie de doi lei cincizeci

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Nicușor Dan se laudă cu stadiul lucrărilor la Podul Grant, fie pe Facebook, în comunicatele de presă sau în emisiunile electorale de televiziune. 

De mai multe ori, primarul general a dat asigurări că termenul de finalizare va fi respectat de constructor.


„Stadiul lucrărilor la Podul Grant: La pasajul principal: Traversele liniei de tramvai sunt montate în proporţie de 80%, iar şinele pentru linia de tramvai în proporţie de 70%. S-a finalizat hidroizolaţia şi s-au turnat două din cele trei straturi de asfalt, se lucrează la grinzile parapetelor şi se montează borduri. În paralel se lucrează şi la bretelele de acces unde s-a turnat primul strat de asfalt”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. 


Primarul General a spus că este optimist în ceea ce privește respectarea termenului de predare a lucrării. Doar că să termini niște lucrări într-un timp atât de îndelungat nu are cum să fie o laudă într-o țară civilizată. Sociologul Alfred Bulai a spus că este o chestie de 2,5 lei, adică în șase luni, făceai podul de la zero.  


„Este ușor să respecți termenul, dacă ai fixat chiar tu un așa timp îndelungat  pentru niște reparații. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în cinci zile. Podul Grant se repară la fiecare 3- 4 ani”, a spus Bulai.  


„Dar, atenție, acum nu au făcut decât să schimbe ceva asfalt și linia de tramvai. Cred că în maximum cinci zile, o săptămână, trebuia să fie gata, oriunde în lumea  civilizată. În șase luni s-ar putea face de la zero un pod cum e Podul Grant. Primarul general spune că e optimist că se va respecta termenul de finalizare, de către constructor. Păi asta e problema, că termenul e uriaș. Perioada alocată este extrem de lungă.

În mod normal, în șase luni, se face de la zero podul, nu are de ce să dureze mai mult. Sunt utilaje moderne, de mare capacitate, nu mai lucrezi cu roaba și lopata. Nu e o lucrare spectaculoasă, o culme de inginerie, e o chestie de doi lei cincizeci. În Spania, între 2000-2015 s-a construit a 4-a centură în jurul orașului. Nu merită nicio laudă primarul care a reparat un pod, asta e treaba lui, nu o face pe bani săi, ci pe bani cetățenilor. Performanța edilului se apreciază în funcție de cât de puțin deranjează lucrările edilitare traficul, de cât de repede se mișcă, astfel încât să perturbe cât mai puțin viața în orașul respectiv. Când se licitează pentru o lucrare, nu doar costul e important, că asta oricum poate fi umflat, ci și intervalul de timp pe care se întinde, să zic așa, deranjul. Or reparația la Podul Grant a blocat aproape un an orașul, cu ambuteiajele, nervii și poluarea aferente, nu e o realizare a mandatului, ci dimpotrivă”, a conchis sociologul Alfred Bulai.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel