ȘOCANT! Cele mai îngrozitoare instrumente medicale folosite vreodată
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

Dacă v-au speriat toate poveștile pe care le-ați auzit de Halloween, aflați că ceea ce era mai groaznic abia acum începe! Vă vom prezenta o listă cu o serie de instrumente medicale folosite în trecut și care acum stârnesc fiori.

Autor: Murgoci Anca

Primul obiect pe care vi-l prezentăm este ”plămânul de fier” care lupta contra epidemiei de poliomielită care a lovit omenirea în anii 1940. Aparatul este un fel de container mare, alungit, care acoperă pacientul până la nivelul gâtului. În interiorul acestuia exista un pat, iar dispozitivul era echipat cu mici ferestre pentru ca asistentele care se ocupau de pacient să îl poată așeza mai ușor în poziții mai... comode.

Pe locul doi trebuie să amintim clisma cu fum de tutun. A fost o procedură medicală utilizată pe scară largă în medicina din vest, în timpul secolului 19. Tratamentul includea o insuflare a fumului de tutun în rectul pacientului. Fumul de tutun a fost utilizat pe scară largă de către practicienii occidentali ca un instrument împotriva multor boli cum ar fi dureri de cap, insuficienţă respiratorie, crampe stomacale, răceli şi somnolenţă. Tratamentul a fost considerat la fel de important ca respiraţa artificială. Adică dacă ţi s-a oprit respiraţia, prima acţiune a medicului a fost de a înfige un tub în rect pentru a începe pomparea fumul de tutun în corp.

În trecut, medicii foloseau lipitorile pentru a lua sânge de la pacienţi şi pentru a elimina boala din organism. De cele mai multe ori, erau aşezate pe braţele, picioarele sau pieptul oamenilor, dar existau şi situaţii în care era necesară aşezarea lor în zone mai sensibile, precum cavitatea bucală.

Lobotomia transorbitală este o tehnică ce presupunea ridicarea pleoapei superioare a pacientului şi plasarea vârfului unui instrument chirurgical în partea de sus a orbitei. Instrumentul respectiv, leucotomul, era împins dincolo de os, cu ajutorul unui ciocan şi pătrundea, aşadar, până la creier.

Și, urmeaza pe ultimul loc, un alt obiect care încheie seria ciudățeniilor! Seamănă cu o cutie muzicală, dar nu este nici pe departe așa! Este un dispozitiv care – pe vremuri – vindeca tot felul de boli, de la depresie la disfuncții sexuale. Terapia cu electroșocuri mai este folosită și în prezent în cazuri de depresie severă, notează http://medcitynews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel