Şoc în Italia: măsuri drastice cerute de premier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mario-monti1
mario-monti1

Scandalul de corupţie din fotbalul italian capătă amploare pe zi ce trece. După ce ieri, procurorii au arestat mai multi jucători din Serie A, implicaţi în meciuri trucate, premierul Italiei, Mario Monti, a cerut suspendarea campionatului. În scandal este implicat şi antrenorul campioanei Juventus, Antonio Conte, dar pentru meciurile din sezonul trecut.

"Voi cere să fie suspendat campionatul pentru următorii doi-trei ani, timp în care fotbalul din Italia poate se va maturiza. Este de neacceptat ce s-a întâmplat, mai ales că nu este pentru prima dată când trăim asta. Nu propun suspendarea în calitate de prim-ministru, ci de om pasionat de fotbal. Trebuie să evaluăm serios varianta suspendării campionatului", a spus premierul Italiei, Mario Monti.

Italia a mai suferit din cauza scandalurilor de corupţie din Serie A. În 2006, din cauza scandalului Calciopoli, Juventus a fost retrogradată şi a pierdut titlul de campioană. Nici Milan sau Lazio nu au scăpat neatinse.

Amatorii de statistici deja au găsit o serie de coincidenţe între cele două situaţii. În 2006 tot Juventus era campioană, iar Milan vicecampioană. Inter avusese un sezon dezastruos.  Jucătorii naţionalei au dat atunci un răspuns promt criticilor şi au câştigat Campionatul Mondial. Acum urmează Campionatul European, iar Italia nu este văzută printre favoritele caselor de pariuri, la fel ca şi în 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel