Data actualizării:
Data publicării:

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic. Sursa - Pexels
Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic. Sursa - Pexels

Șnițelele de varză au un gust unic. Se fac foarte ușor, rapid și fără prea multe bătăi de cap.  

Cei care le-au gustat spun că sunt mai bune decât cele din carne. Dacă încă nu le-ați încercat, vă recomandăm să le preparați.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

varză - 500 de grame,
apă - 800 mililitri,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 4 linguri,
piper negru măcinat - 1 linguriță.

 

Rețeta pas cu pas


Se toacă mărunt varza și se transferă într-o oală. Se adaugă apă și se pune pe aragaz. Varza se fierbe circa zece minute. Scurgeți apa și lăsați varza să se răcească.

O tigaie se pune pe foc. Turnați ulei și prăjiți ușor ceapa tocată și usturoiul pisat. În bolul cu varză se adaugă ouăle, ceapa și usturoiul. 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați bine. Acum cu o lingură, luați câte puțin aluat și puneți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți șnițelele pe ambele părți la foc mediu. Poftă bună!

Vezi și:

 

 

Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete

 

Deseori, un anumit fel de mâncare necesită mult timp și etape de preparare: feliere, prăjire, fierbere și așa mai departe. 

De aceea, uneori, vrei doar să amesteci toate ingredientele, să le pui în cuptor și să te ocupi de alte treburi până când mâncarea este gata.

O omletă nu este doar delicioasă, ci este o mâncare sănătoasă pentru întreaga familie. Îți oferim o rețetă simplă și ușoară pentru a prepara această omletă.

Prăjitură de orez cu cacao și vanilie: un desert foarte simplu, dar atât de bun 

Trebuie doar să tăi toate ingredientele, să le amesteci și să le pui în cuptor. La final te veți bucura de o mâncare grozavă.

 

Omleta cu dovlecei și brânza la cuptor. Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de smântână,

ulei vegetal,

sare și piper negru,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat

 

Metoda de gătire

 

Dovlecelul se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântână, sarea, piperul, usturoiul tocat și amestecă-le bine.

Unge un vas de copt cu ulei vegetal. Întinde dovleceii, iar deasupra pune câteva linguri din compoziția de ouă și smântână. 


Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta

Urătorul strat trebuie să fie de brânză. Apoi urmează un nou strat de dovlecei, unul de ouă și smântână și unul de brânză. Repetă straturile până termini toate produsele. Ultimul strat trebuie să fie de brânză. 

Trimite vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

 

Vezi si:

 

Cartofi prăjiți în cuptor, fără nicio picătură de ulei. Sunt delicioși, datorită unui ingredient secret

 

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Majoritatea gospodinelor prăjesc cartofii într-o cantitate mare de ulei, pentru a forma o crustă crocantă. Dar, puteți face un preparat mai sănătos, eliminând uleiul din rețetă și folosind albușul de ou. Astfel, cartofii vor fi crocanți și gustoși, iar condimentele le vor da o notă picantă.

Ingredientele de care aveți nevoie:

cartofi - 5-7 bucăți;

albuș de ou - 2 bucăți;

sare,

boia măcinată,

piper negru și ienibahar măcinat.

 

Metoda de gătire

 

Curățați cartofii și tăiați-i pai de cel mult 1 cm grosime. Bateți albușurile cu sare până se omogenizează. Adăugați condimentele. Puneți cartofii pai într-un castron adânc și adăugați albușurile bătute spumă. Amestecați.

O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Scurgeți excesul de albuș din cartofi. Tapetați o foaie de copt cu pergament. Întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, timp de 7-10 minute. Scoateți apoi hârtia de copt și lăsați cartofii în cuptor până se rumenesc. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel