Slăbeşti mâncând. Dr. Sanda Creţoiu: Oamenilor nu le vine să creadă! Asta trebuie făcut / VIDEO
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Biologul molecular dr. Sanda Crețoiu a vorbit, în emisiunea „Academia de Sănătate”, despre dieta personalizată şi rezultatele pe care le are aceasta.

Vorbind despre analiza microbiomului intestinal, dr. Sanda Crețoiu a explicat că, urmând o schemă stabilită împreună cu specialiştii, oamenii pot pierde în greutate mâncând ce vor. Iată ce a explicat biologul molecular dr. Sanda Crețoiu:

"Se tinde din ce în ce mai mult ca şi nutriţia să devină personalizată. Pentru că ceea ce facem noi în clinica noastră este într-adevăr o intervenţie nutriţională personalizată în sensul că pacientul respectiv consumă doar alimentele pe care le preferă din cele, evident, pe care le stabilim că ar fi benefice pentru corectarea microbiomului sau a deficitelor metabolice pe care le are pacientul respectiv. Pentru că nu toţi au şi simptome abdominale, psihice sau alte tipuri de simptome care să ne facă să solicităm un test de microbiom.

Această intervenţie este personalizată şi ideea e că pacientul trebuie să rămână compliant, nu trebuie să-i sugerăm o dietă în care mănâncă restrictiv nişte alimente care nu-i plac. Şi pacienţii sunt foarte fericiţi: mulţi ajung la noi după ce au fost şi la alţi nutriţionişti şi spun: cum să mănânc atâta, că nu voi slăbi niciodată, dar vin surprinşi după două săptămâni spunând: iată că, într-adevăr, am reuşit să dau jos în greutate şi nu-mi vine să cred că mâncând pot slăbi. Dar e o realitate".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel