Siturile arheologice care trebuie neapărat vizitate în Grecia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Gabriel)
Sursă foto: Pexels (Gabriel)
Grecia, o destinație estivală, are pe cuprinsul său o multitudine de situri arheologice de unde turiștii pot învăța mult mai practic despre

Având o istorie  bogată și cuprinzătoare, nu este surprinzător că în Grecia există nenumărate situri arheologice pe care ar trebui să le vizitați în timpul vacanțelor estivale și nu numai. 

Iată câteva locații în care istoria poate fi trăită:

Acropolele, un simbol al istoriei antice

Acropolele sunt un sit istoric de renume mondial și, de fapt, o veche cetate. Situat pe un deal cu vedere la orașul Atena, situl conține rămășițele mai multor clădiri antice de o imensă semnificație arhitecturală și istorică, cum ar fi templul Erechtheion, intrarea Propylaia și templul Atenei Nike.

Desigur, cea mai faimoasă clădire dintre toate de pe vârful Acropolei este Partenonul. Acest templu doric, dedicat zeiței Atena, este ceva pe care oricine ar trebui să vadă și să experimenteze în persoană cel puțin o dată în viață!

Templul antic din Oichali, templul lui Apollo Epicurius

Un alt sit arheologic pe care trebuie să îl includeți cu siguranță în itinerariu este templul antic situat în Oichalia, un oraș din partea de nord-est a Meseniei. Este deosebit de important pentru că clădirea este uimitor de bine conservată, ceea ce nu este întotdeauna cazul când vorbim de clădiri construite cu aproape 2.500 de ani în urmă. A servit drept Templul lui Apollo Epicurius și datează de la mijlocul până la sfârșitul secolului al V-lea î.Hr, scrie Greek Reporter

Situl din Delphi, orașul oracolului

Aproape de frumoasa stațiune Arachova de pe versanții Muntelui Parnassus, trebuie, desigur, să vizitați situl arheologic vasts din Delphi în orice excursie în Grecia. Considerat a fi unul dintre cele mai uimitoare situri arheologice din întreaga lume, veți avea nevoie de cel puțin trei ore pentru a explora anticul altar din Delphi și cuprinzătorul muzeu arheologic din incintă, care găzduiește taurul original de bronz și multe statui din acea vreme. Situl a servit cândva drept cel mai important sit religios din Grecia. Deoarece site-ul este atât de mare și există atât de multe de văzut, ar trebui să cumpărați un bilet de intrare valabil pentru toată ziua în Delphi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel