Trupul lui Nelu Ploieșteanu, la INML de vineri. Mara Bănică: Mi se pare strigător la cer
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook
Mara Bănică a vorbit despre problemele prin care trece familia lui Nelu Ploieșteanu, trupul acestuia aflându-se la INML de vineri.

Într-o intervenție la Antena 3, Mara Bănică a vorbit despre situația prin care familia lui Nelu Ploieșteanu trece, trupul acestuia fiind la INML de vineri, 2 aprilie 2021, iar rezultatul urmând să vină abia mâine:

„Familia e îndreptățită să ceară această autopsie, deoarece în cazul în care medicii vor stabili că a fost vorba de un stop cardiac și sărmanul Nelu Ploieșteanu scăpase de COVID-19, îl vor putea înmormânta creștinește. Dar e o procedură care mie mi se pare tare îngreunată. Într-un an de pandemie, mie nu mi se pare normal ca INML-ul să nu funcționeze sâmbăta și duminica. Trăim absolut anapoda, nu e normal.

Procedura așa este, se prelevează o serie de probe, Institutul Cantacuzino le lucrează, dacă SARS-CoV-2 era prezent, nu se mai face autopsia, dacă nu era prezent, se face autopsie pentru a se vedea cauza decesului. Repet, trupul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns acolo de vineri. Azi e luni după amiază, mie mi se pare că această instituție are program de gravide. Sâmbătă și duminică nu lucrează în condițiile în care avem sute de morți. Cu toții avem părinți, iar dacă ni s-ar întâmpla o astfel de situație, cum am putea trăi weekend-ul acela în casă, cu așteptări, cât de calm să fi, cât de educat, cât de mult să duci la extrem durerea și să o porți cu demnitate într-o astfel de situație. Mi se pare strigător la cer ca INML-ul să nu funcționeze, să nu poți ridica un cadavru pentru că este sâmbătă sau duminică“, a precizat Mara Bănică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel