SITE: Guvernul afgan va fi următorul care va cădea, potrivit talibanilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
harta politica Afganistan
harta politica Afganistan

Talibanii afgani au prezis că guvernul Afganistanului, susţinut de Washington, ar fi următorul ce va fi răsturnat de popor, după evenimentele din Potrivit SITE cu sediul în Statele Unite, talibanii afgani au difuzat un mesaj în limba paştună pe site-ul lor, datat 13 februarie.

În acest mesaj, ei afirmă că plecarea preşedintelui egiptean arată că "o mulţime de arme, de soldaţi şi ajutor străin nu pot menţine un regim la putere" şi "nu pot întârzia mereu caravana de speranţe şi de revendicări" ale "unei naţiuni".

Mesajul afirmă că poporul afgan se va ridica şi va răsturna guvernul de la Kabul ca urmare a corupţiei lui şi "atrocităţilor" comise de Statele Unite în ţară timp de un deceniu de ocupaţie militară.

El prezice de asemenea că Statele Unite vor sfârşi prin a se întoarce împotriva guvernului preşedintelui afgan Hamid Karzai, aşa cum au făcut, potrivit mesajului, contra celui al lui Hosni Mubarak. Mesajul îi cheamă de asemenea pe egipteni să formeze un guvern islamist şi "să împiedice comploturile duşmanilor străini", potrivit SITE, citat de AFP.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel