Simulare BAC 2022. Baremele de rezolvare și subiectele date la Informatică, Chimie, Biologie, Fizică, Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Bacalaureat 2022/ foto pexels Tirachard Kumtanom
Bacalaureat 2022/ foto pexels Tirachard Kumtanom
Simulare BAC 2022. Baremele și subiectele de la simularea susținută astăzi de elevii de clasa a XII-a la Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie au fost afișate.

Baremele și subiectele date la proba la alegere a profilului și specializării de miercuri, 30 martie, a simulării Bacalaureatului 2022 au fost publicate de Ministerul Educației, scrie Edupedu.

Citește și Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre, se trece la module

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noua structură a anului școlar, care va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, alternate cu vacanțe scurte, potrivit declarațiilor de presă susținute la finalul ședinței de Guvern.

Se renunță la semestre și trimestre și se introduce anul școlar cu cinci module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.

Propunerea agreată, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe data de 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.

După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, a zis ministrul. Săptămâna 24 - 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor. 

După această vacanță, de la finele lunii octombrie, urmează modulul al doilea de învățare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de Iarnă. Urmează cea de-a doua vacanță, din 23 decembrie până pe 8 ianuarie.

Apoi, urmează modulul al treilea, cu începere din 9 ianuarie.

Sorin Cîmpeanu vorbește aici despre o premieră: modulul al treilea se va derula până în luna februarie, când vine cea de-a treia vacanță, în a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Decizia aparține fiecărui inspectorat școlar județean.

După vacanța din februarie, începe cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, atât catolice, cât și ortodoxe. Mai exact, vacanța va fi organizată în perioada 8 - 23 aprilie.

După această vacanță, urmează modulul 5, până pe 16 iunie.

Cea de-a cincea vacanță este cea de vară, care a rămas să înceapă în data de 17 iunie și va dura până în prima zi de luni din septembrie, când ar urma să înceapă anul școlar 2023 - 2024. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel