Data publicării:

Simptome COVID-19 Delta. Medic român din Suedia: Debutează cu stări care pot fi uşor ciudate

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Varianta Delta COVID-19 este mult mai agresivă, iar medicii spun că are și simptome diferite. 

Medicul român care lucrează în Suedia, Laura Ghibu, a vorbit recent despre cât de agresivă este varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 și care sunt simptomele cu care debutează boala. 

”Această variantă are şi un alt decurs, un pic mai rapid decât eram noi obișnuiți. Simptomele se văd după două, patru zile, când înainte se vedeau poate după o săptămână, iar înrăutățirea stării se face mult mai repede decât înainte. Simptome grave putem să vedem după 4-5 zile. Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate. Nu este ca varianta inițială când îţi pierdeai gustul, mirosul şi aveai tuse şi dureri de gât. Această variantă poate să debuteze şi cu simptome ușoare de răceală şi poate să debuteze şi cu dureri de burtă şi alte simptome intestinale. Lumea poate nu bagă de seamă aceste simptome şi ajunge să ceară ajutorul medicului când e poate prea târziu”, a declarat medicul Laura Ghibu la Antena 3.

Tot mai mulți tineri ajung la urgențe

Specialistul Laura Ghibu a explicat și de ce tot mai mulți tineri ajung la urgențe în stare gravă și câți dintre ei pot muri de COVID-19. 

”Tinerii nu mai au putere să mai respecte restricţiile, iar contagiozitatea mare face ca acest virus să se răspândească repede printre ei. Din studii, un tânăr la 10.000 poate să decedeze din cauza acestei variante şi cam 26% din tinerii infectați ajuns să fie spitalizați şi la ATI”, a mai explicat medicul Laura Ghibu.

Ciuhodaru: Simptomele COVID neobișnuite

Tudor Ciuhodaru recomandă tuturor o atenție sporită asupra simptomelor care pot ascunde boala COVID-19. De asemenea, medicul face un nou apel către autorități pentru testarea populației. 

Medicul Tudor Ciuhodaru s-a aflat joi seara în direct la emisiunea "Decisiv", la Antena 3, unde a vorbit despre simptomele pe care le pot avea oamenii după infecța cu virusul SARS-CoV-2. 

De asemenea, specialistul propune ca românii să primească teste anti COVID-19 acasă, prin poștă, în fiecare lună, pentru a se putea autotesta la nevoie. 

Citește știrea aici: Suspiciuni de boală? La ce trebuie să fim atenți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel