Simpozion internaţional, cercetare în neurologie. Invitați de renume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Cel de-al 21-lea simpozion internaţional cu tema "Signal Transduction at the Blood - Brain Barriers" va avea loc în septembrie în organizarea Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad.

Potrivit sursei citate, aceste serii de conferinţe se organizează în cadrul unei prestigioase organizaţii ştiinţifice internaţionale - "International Brain Barriers Society" (IBBS) şi au fost găzduite anterior de către centre universitare europene de prestigiu din Paris, Copenhaga, Cracovia, Dublin, cu participanţi din Europa, America, Asia, Australia. 

"Ediţia din acest an a simpozionului este axată pe biologia celulară a unităţii neurovasculare, urmând să fie abordate subiecte privind cercetarea fundamentală în acest domeniu, dar şi aspecte de patologie. Tematica va cuprinde fiziologia şi patologia structurilor joncţionale, medicamente ţintite pentru creier, rolul unităţii neurovasculare în procesele inflamatorii ale sistemului nervos central şi în boli neurodegenerative (Alzheimer)", a precizat prof univ dr Aurel Ardelean.

Profesori de renume pe plan internaţional

"Şi-au anunţat prezenţa şi alţi profesori cu renume internaţional din domeniul neurobiologiei: Birger Brodin, de la Universitatea din Copenhaga; Michal Toborek, de la Universitatea dim Miami; Pierre-Olivier Couraud, director al Institutului Cochin (INSERM-CNRS) din Paris; Martin Lauritzen, de la Universitatea din Copenhaga; N. Joan Abbott, profesor emerit la King's College din Londra", a adăugat prof univ dr Aurel Ardelean, precizând că pregătirile în vederea deschiderii simpozionului au intrat în linie dreaptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel