Simona Halep, primele declarații după ce a fost învinsă de Anett Kontaveit la turneul Transylvania Open - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Simona Halep, primele declarații după ce a fost învinsă de Anett Kontaveit la turneul Transylvania Open / Foto: Facebook Simona Halep
Simona Halep, primele declarații după ce a fost învinsă de Anett Kontaveit la turneul Transylvania Open / Foto: Facebook Simona Halep
Simona Halep a făcut primele declarații după ce a fost învinsă de Anett Kontaveit la turneul Transylvania Open.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, duminică seara, în conferinţa de presă susţinută după ce a fost învinsă în finala turneului Transylvania Open de estoniana Anett Kontaveit, că jocul prestat de ea în această săptămână îi dă încredere că dacă va munci va putea ajunge la un nivel şi mai ridicat, relatează Agerpres. 

"A fost clar un meci foarte greu astăzi, Anett a jucat foarte bine şi a câştigat pe merit. Eu am încercat să lungesc cât mai mult meciul, dar nu am reuşit. Pentru mine săptămâna aceasta reprezintă un lucru pozitiv, a fost binevenită o finală după un an atât de greu. Chiar dacă am primit un trofeu mai mic, este totuşi un trofeu şi mă simt fericită. Tenisul pe care l-am arătat săptămâna aceasta chiar îmi dă încredere că dacă voi munci voi fi la un nivel şi mai ridicat", a spus Halep.

Halep: Sunt supărată, bineînţeles



"Consider că am făcut tot ce am putut astăzi, dar asta a fost limita. Nu ştiu acum să spun ce nu mi-a mers, dar pot spune că i-a mers ei aproape tot, dacă nu chiar tot. Am încercat să schimb, nu pot să spun că nu am încercat, dar nu am reuşit. Sunt supărată bineînţeles, orice înfrângere mă supără. Dar nu atât de supărată încât să uit ce am făcut săptămâna aceasta, pentru că a fost o săptămână extraordinară. Sunt mult mai încrezătoare acum decât atunci când am venit la turneu. Am avut patru meciuri extraordinare şi un al cincilea mai slab, dar asta din cauza faptului că adversara a jucat un tenis extraordinar", a adăugat numărul 18 mondial.

Halep a menţionat că anul viitor va reveni cu plăcere la turneul Transylvania Open. "Nu sunt demoralizată, iau doar lucrurile bune din acest meci şi mai departe voi încerca să îmi îmbunătăţesc jocul. Azi m-a frustrat jocul, pentru că nu am putut să o fac să joace mai mult, ea a fost foarte puternică, mult prea puternică. Poate şi eu aş putut să joc mai bine, dar dacă nu am jucat... asta a fost limita astăzi. O să încerc să mă bucur doar de faptul că am fost în finală. Anul viitor, dacă totul va fi OK voi reveni aici cu plăcere", a precizat jucătoarea.

Trofeul primit pentru disputarea finalei va avea locul lui în camera specială de acasă, a precizat Halep. "Camera trofeelor de la mine de acasă este gata. Soţul meu s-a ocupat bine de acest lucru. Este o cameră deosebită, o să încerc să postez nişte poze dacă îmi dă voie. Trofeul acesta are locul lui şi mă bucur că totuşi am fost capabilă să ajung în finală", a afirmat ea.

Simona Halep nu ştie sigur dacă va participa la turneul de la Linz, programat între 6 şi 12 noiembrie. "În momentul ăsta da, pot spune că voi juca acolo, dar vreau să văd şi cum sunt cu spatele, pentru că m-am chinuit câteva zile de când s-a întâmplat blocajul. Mă voi odihni două zile şi după aceea voi lua o decizie", a mai spus ea.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit cu 6-2, 6-3, duminică, în finala turneului Transylvania Open (WTA 250), găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca şi dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Kontaveit (25 ani, 14 WTA), a doua favorită a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 10 minute, iar acest succes i-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor.

Pentru Simona Halep (30 ani, 18 WTA) a a fost prima sa finală din acest an şi a 40-a din carieră la simplu, 22 câştigate şi 18 pierdute.

Halep a primit un cec de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit s-a ales cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel