Data actualizării:
Data publicării:

Simona Halep a dispărut din clasamentul WTA

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO DC News
FOTO DC News
Simona Halep, fost lider al tenisului feminin, a ieșit din clasamentul WTA Live.

Simona Halep, fost lider al tenisului feminin, se află pe locul 578 WTA, în clasamentul dat publicității luni, după ce s-a încheiat turneul WTA din Canada, anul acesta desfășurat la Montreal, unde anul trecut românca a fost campioană.

Noua poziționare a Simonei Halep a ”aruncat-o” până în anii 2007-2008. Cea mai bună poziție din 2007 era locul 723, în timp ce anul următor l-a încheiat pe locul 352 WTA.

În contextul în care Simona Halep, suspendată provizoriu, în urma cazului de dopaj, cu ultimul meci jucat în 29 august 2022, în primul tur de la US Open, românca a pierdut toate punctele, astfel încât sportiva a dispărut din clasamentul live.

Cu niciun punct în cont, chiar dacă nu va fi suspendată, Simona Halep va putea participa la marile turnee doar pe bază de invitație (wildcard), în timp ce la turneele mici, chiar din calificări.

Amânarea verdictului continuă

Reamintim că anul trecut, după turneul de Grand Slam de la US Open, Simona Halep a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă, roxadustat, iar la finalul lunii iunie a fost audiată de către Agenţia Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA), însă verdictul se lasă încă așteptat, motiv pentru care românca a ratat turneele din această vară.

Potrivit ProSport, care citează Adevărul, un motiv pentru care se întârzie darea unui verdict în cazul Simonei Halep ar putea avea legătură cu faptul că cei de la Sport Resolutions au o lipsa de personal.

Pe site-ul acestei entități, la categoria Știri, în prezent apare un anunț de angajare pe postul de „Case manager”, în schimbul unui salariu lunar de 31.000 de lire sterline, după cum au arătat jurnaliștii de la Adevărul.

Citește și: Simona Halep, în coborâre, dar nu se lasă doborâtă. Rămasă fără puncte, se antrenează intens pentru US Open

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel