Data actualizării:
Data publicării:

Simion, anunț despre candidatul AUR la prezidențiale

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: AUR
Foto: AUR
George Simion a anunțat când o să fie ales candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit liderului AUR, candidatul la prezidențiale al formațiunii o să fie anunțat pe 15 iunie, iar rezultatele din seara aceasta vor influența alegerea din interiorul partidului.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP, 23,7% dintre români ar vota pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidențiale, ceea ce îl plasează pe primul loc în preferințele electoratului. Marcel Ciolacu (PSD) se situează pe locul al doilea cu 18,2%, urmat de George Simion (AUR) cu 13,5%, Diana Șoșoacă (SOS România) cu 12,5% și Nicolae Ciucă cu 11,5%.

În scenariul unui tur doi, sondajul indică că Mircea Geoană ar ieși câștigător detașat în fața oricărui contracandidat. De asemenea, Marcel Ciolacu ar câștiga în fața lui Nicolae Ciucă sau a lui George Simion, în timp ce Nicolae Ciucă ar ieși învingător într-o finală cu George Simion.

Sondajul relevă că 19,2% dintre respondenți cred că Mircea Geoană va câștiga scrutinul prezidențial, în timp ce 17,3% îl indică pe Marcel Ciolacu, iar 9,9% pe Nicolae Ciucă.

66,9% dintre respondenți afirmă că vor merge sigur la vot. Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că „sigur nu” voi merge la vot și 10 „sigur da” voi merge la vot, majoritatea (66,9%) au ales 10. Doar 9% dintre români au ales 1, indicând o lipsă de interes pentru scrutin.

Raportat la cei care și-au exprimat preferința pentru un candidat din listă, 23,7% ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 18,2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13,5% pentru George Simion (AUR), 12,5% pentru Diana Șoșoacă (SOS România) și 11,5% pentru Nicolae Ciucă. Cătălin Drulă (USR) ar obține 8,6%, Dacian Cioloș (REPER) 5,6%, iar Kelemen Hunor (UDMR) 5,5%. 0,8% dintre respondenți ar vota alt candidat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel