Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri: Cum alungi duhurile rele și vrăjitoarele
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri: Cum alungi duhurile rele și vrăjitoarele. Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. Pe data de 21 mai, sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. În anul 313 , Sfântul Constantin a dat un decret prin care a oprit prigonirea creştinilor şi astfel, creştinismul a devenit religie permisă în imperiu. Religia creştină a devenit religie de stat, în vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395). Împăratul Constantin a murit în anul 337, la zece ani de la trecerea la cele veşnice a mamei sale.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. Împărăteasa Elena, mama sfântului Constantin, este cea care a descoperit pe dealul Golgotei, crucea pe care a fost răstignit Hristos. A zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret şi multe alte sfinte locaşuri.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Ce nu ai voie să faci. Este mare păcat!

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri


Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. Podgorenii respectă ziua de Constantin Graur în ideea că, dacă vor munci, graurii le vor distruge strugurii. Ziua de Sfântul Constantin și Elena este ziua în care păstorii hotărăsc cine le va fi baci, unde vor amplasa stânele și cine le va păzi pe timpul pășunatului.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă. Pentru a se apăra de forțe malefice, țăranii aprind un foc mare și stau în jurul lui, prin fumul focului obișnuiesc să treacă și oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cât vor sta la stână.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Ce trebuie să facă femeile însărcinate pentru binele bebelușului

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. Se spune că în această zi nu este bine să renunţi la o prietenie sau să iei decizia de a divorţa. Tradiția spune că, în caz contrar, toată viaţa vei avea o pierdere pe plan financiar sau sentimental.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai 2019. Tradiții și obiceiuri. Totodată, nu este bine să dai păsărilor cerului pâine, pentru că risipeşti sporul casei, și nu trebuie să strici cuibul păsărilor care au pui, oricât de zgomotoase ar fi ele, deoarece se crede că în familie vor fi necazuri tot anul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel