
Salata de sfeclă tânără și iaurt aduce prospețime de vară și vitamine într-o singură farfurie. Pregătiți salată din sfeclă fiartă sau crudă. Salata trebuie să fie răcită înainte de servire.
Ingrediente:
sfeclă 1 bucată,
ceapă roșie - 1 bucată,
oțet de vin roșu - 65 ml,
sare - 1/2 linguriță,
zahăr pudră - 1/2 lingură,
iaurt grecesc - 125 grame,
ulei de măsline - 1 lingură,
ceapă verde - 2 bucăți.
Modul de preparare
Spălați bine sfecla, puneți-o într-o oală mare cu apă cu sare și aduceți-o la fiert. Reduceți focul și fierbeți sfecla până se înmoaie, aproximativ o oră, în funcție de mărime.
Scoteți sfecla din apă și lăsați-o să se răcească. Apoi, curățați sfecla roșie de coajă și tocați-o cubulețe mari, pe care le veți pune într-un castron.
Salată de castraveți, ceapă verde și mentă. O rețetă din bucătăria japoneză
Curățați și tăiați ceapa roșie. Puneți ceapa într-o cratiță mică. Adăugați oțet, sare și zahăr și puneți cratița pe foc.
Imediat ce amestecul fierbe, se toarnă peste sfecla tocată. Se amesteca bine, se acoperă și se lasă la răcit.
Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă
Scurgeți lichidul din sfeclă. Amestecați iaurtul și uleiul într-un castron separat. Adăugați sfecla răcită. Tăiați ceapa verde și decorați salata, înainte de a o servi pe masă.
Salata cu sfeclă murată este o garnitură bună pentru friptura de vită și porc. Salata poate fi adăugată la burgeri sau servită pe pâine prăjită. Poftă bună!
Vezi și. Salată cu sfeclă roșie, pere și brânză. Un preparat culinar, plin de arome
Cauți o rețetă pentru o salată de sfeclă simplă și în același timp delicioasă? Se pare că ai găsit-o!
Pentru această salată ai nevoie de sfeclă fiartă. De asemenea, poți folosi orice fel de brânză albastră. Se recomandă ca perele să fie moderat dulci și foarte coapte.
Ingrediente pentru șase porții:
sfecla fiartă - 2 bucăți,
pere - 1 bucată,
brânză albastră - 60 grame,
nuci - după gust,
ulei de măsline extra virgin - după gust,
sos de soia - după gust.
Rețeta, pas cu pas
Sfecla fiartă se taie în cuburi sau felii. Para spălată bine se taie în felii subțiri. Brânza albastră se taie cubulețe.
Într-un castron, amestecă sfecla roșie, feliile de pară și brânza albastră. Adaugă nucile tocate și amestecă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Florin Dumitrescu, după anunțul făcut de Irina Fodor în timpul filmărilor de la Chefi la cuțite: "A căzut cerul pe mine!"
- Este sau nu momentul pentru investiţii imobiliare? Iancu Guda spune care e "casa pe care ne-o permitem"
- „Poartă-te cu pacientul aşa cum ai dori să fii tratat tu dacă ai fi bolnav”. De Ziua Internaţională a Medicului, dr. Șerban Bubenek oferă sfaturi colegilor săi / video
- "Primeam aceeași mâncare. În zilele rele, iarbă". Marius Balo, mărturisiri din calvarul trăit în închisoarea din China: "Trebuia să folosim gaura pentru nevoi. Erai forțat să-i privești"
- "Imposibil ca românca să nu fi trişat". Presa internaţională se întreabă de ce Simona Halep nu acceptă rezultatele procesului de dopaj
- Atentatul de la Ankara, avertisment pentru Erdogan. Chirieac: Ar trebui să vină în Parlament, pentru a arăta că nu se lasă impresionat
- "Mori cu zile!". Mulți români din diaspora, dezamăgiți de sistemul medical din țările adoptive: "Doctorul a căutat pe Google despre ce aveam"
- Partidul blocat de justiţie la alegerile din 2024. "Interferează politicul. Manevră dubioasă..."
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de duminică, 1 octombrie 2023
- BANCUL ZILEI: Lipsa senzațiilor tari