Cum să vă tratați ieftin pielea afectată de soare, din interior spre exterior
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Jill Wellington
Foto: Pixabay, de Jill Wellington
Verile pot reprezenta o provocare pentru piele și sunt mai rele atunci când pielea ta este predispusă la acnee. Căldura extremă înseamnă că bronzul, pigmentarea, arsurile solare și multe altele vă pot ataca pielea dacă nu sunt luate măsurile de precauție necesare la momentul potrivit. Iată câteva sfaturi de frumusețe și îngrijire a pielii.

Odată cu debutul sezonului cald și umed de vară, activitatea glandelor sebacee din organism crește, ceea ce face ca pielea grasă să devină mai uleioasă și pielea uscată devine mai aspră, prin urmare, este întotdeauna o idee bună să fii pregătit în prealabil pentru o proteja. 

Pe măsură ce vara dă semne de progres și zilele devin mai calde, uscăciunea începe, de asemenea, să crească, ceea ce duce la nenumărate probleme de sănătate ale pielii, cum ar fi erupții cutanate, arsuri solare și deshidratare.

Ruchi Sharma, expert în sănătate la Chicnutrix, a împărtășit faptul că: „Pielea este ceva de care trebuie să ai o grijă deosebită, mai ales în timpul verii când trebuie să ieși în caniculă. Cu toate acestea, indiferent cât de multă cremă hidratantă folosiți, nu va funcționa niciodată dacă pielea nu este hidratată din interior. Prin urmare, tratarea pielii atacată de soare prin alimente sănătoase și răcoritoare este cea mai bună opțiune în această vară.”

Sfaturi de alimentație care îți vindecă pielea din interior

Ea a insistat că, în afară de aplicarea religioasă a protecției solare, hidratarea generoasă a pielii și exfolierea în mod regulat, există câteva strategii care vă pot ajuta să vă tratați pielea atacată de soare. Acestea includ:

1. Roșii - Roșiile pot ajuta la inversarea leziunilor pielii cauzate de soare. Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen antioxidant care poate ajuta la protejarea daunelor pielii induse de UV. Așadar, aruncă câteva roșii crude în mesele tale pentru a reduce petele întunecate, uscăciunea și ridurile fine.

2. Cireșe - Cireșele sunt ușor disponibile în timpul verii și reprezintă o sursă excelentă de vitamina C și potasiu. Conținutul ridicat de vitamina C al cireșelor ajută la combaterea stresului oxidativ, în timp ce potasiul vă ajută să vă mențineți pielea proaspătă și hidratată în timpul verii.

3. Dovlecel - Dovlecelul este un aliment obișnuit de vară care este bogat în mangan care ajută la îmbunătățirea producției de colagen, care la rândul său crește elasticitatea pielii. Prin urmare, este o completare grozavă la dieta ta în această vară.

4. Verdețuri - Retinalul este un derivat de vitamina A (nu la fel cu retinolul) care pot încetini procesul de îmbătrânire a pielii, iar acestea se regăsesc în verdețuri. Fasolea verde este plină cu beta-caroten, care se transformă în retinal în organism.

Începeți să vă tratați corpul din interior și, de asemenea, nu uitați să aveți o rutină bună de îngrijire a pielii. O dietă adecvată cuplată cu o îngrijire bună a pielii vă poate ajuta să vă vindecați pielea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel