Data actualizării:
Data publicării:

Sfântul Trifon, 1 februarie. Ce rugăciune trebuie să rostești ca să scapi de blesteme

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Pe 1 februarie, creștinii îl pomenesc pe Sfântul Trifon, unul dintre cei mai mari mucenici.

Sfântul Trifon, 1 februarie. Acest sfânt s-a remarcat încă din timpul tinereții, când era căutat pentru puterea sa de a alunga spiritele rele din casele și din sufletele oamenilor. Pe 1 februarie, agricultorii stropesc grădinile și culturile cu apă sfințită, pentru a avea rod bogat și pentru a ține dăunătorii și bolile la distanță. 

Sfântul Trifon, 1 februarie. Acasă, viticultorii erau așteptați cu masa întinsă, încărcată cu produse tradiționale și cu o mare cantitate de vin. Masă trebuia să fie cât mai abundență, pentru a induce bogăție, mai ales în ceea ce privește producția viticolă. De aici și sensul că masa să fie stropită cu mult vin. O cană cu vin era destinată Sfântului Trifon.

Sfântul Trifon, 1 februarie. În zona Sucevei, de Sfântul Trifon, oamenii stropeau pomii cu agheazmă. În unele sate din aceeași regiune, ritualul se aplică și în cazul grădinii de zarzavat.

Sfântul Trifon, 1 februarie. Rugăciune. Această zi reprezintă un bun prilej de rugăciune și curățire sufletească. Cei care doresc să scape de spiritele rele, blestemele și de gândurile negre trebuie să rostească astăzi rugăciunea sfântului Trifon: 

„O, întrutotlăudate, Sfinte Mucenice Trifon, primeşte de la noi aceste cântări pe care cu umilinţă le aducem înaintea ta şi ne izbăveşte din toate nevoile şi scârbele ca un bun şi iubitor de oameni şi neînfruntat ocrotitor al creştinilor.

Căci deşi suntem nevrednici a ne face părtaşi milostivirii tale, pentru păcatele noastre cele multe şi grele, săvârşite în viaţa noastră şi în tot ceasul, însă cunoscând marea bunătate pe care ai arătat-o asupra celor ce te cinstesc pe tine şi se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, năzuim cu lacrimi de umilinţă şi preaplecată mărturisire a păcatelor la mijlocirile tale înaintea Sfintei Treimi.

Fii dar nouă, pururi rugător la Preaputernicul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea noastră de toate bolile şi primejdiile, de cutremurul pământului şi moarte năpraznică, pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată, apărându-ne de toate răutăţile după făgăduinţa ta, căci toţi te cinstim şi prăznuim numele tău, acum şi pururea şi în veci. Amin"

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel