SFÂNTUL DUMITRU. Ce NU ai voie să faci pe 26 octombrie
SFÂNTUL DUMITRU. Joi, 26 octombrie 2017, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru. Este ultima dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. În această zi sfântă, de Sfântul Dumitru, trebuie să țineți cont de anumite obiceiuri pentru a nu avea ghinion.
SFÂNTUL DUMITRU. Sfântul Dumitru este considerat patronul păstorilor sau cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele. Este sărbătorit în fiecare an pe 26 octombrie, atât de creștinii ortodocși, cât și de cei catolici.
SFÂNTUL DUMITRU. O datină arată că oamenii obişnuiau să vadă cum va fi vremea după mersul oilor în dimineaţă de Sfântul Dumitru. Dacă se va trezi prima oară o oaie albă şi va merge spre sud iarnă va fi una grea, iar dacă se va trezi una neagră şi va merge pe nord, iarnă va fi uşoară.
SFÂNTUL DUMITRU. Dacă de Sfântul Dumitru este vreme aspră, iarna va fi bună, iar de va fi vreme bună, toamna va fi lungă şi frumoasă. Dacă luna va fi plină şi cerul acoperit de nori, iarna va fi aspră, cu zăpezi mari.
SFÂNTUL DUMITRU. De Sfântul Dumitru se taie coama cailor tineri pentru ca aceasta să crească frumoasă. Totuşi, de Sfântul Dumitru nu trebuie folosit piaptănul. În caz contrar veți atrage asupra dumneavoastră necazuri şi primejdii.
SFÂNTUL DUMITRU. Şi tot acum, pe 26 octombrie, cine are datorii ar trebui să le plătească pentru a-i merge bine în anul viitor.
SFÂNTUL DUMITRU. În unele zone, oamenii îl prăznuiesc pe Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir, ca fiind cel care a dat oamenilor vinul, folosit la Sfânta Împărtăşanie.
SFÂNTUL DUMITRU. Vineri, 27 octombrie, este cinstit Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor. Moaştele sale au fost aşezate cu cinste, în iunie 1774, în actuala Catedrală Patriarhală din Bucureşti. Racla cu moaştele Cuviosului Dimitrie a fost scoasă în procesiune pe străzile Bucureştiului de mai multe ori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News