Seulul avertizează că-și va răzbuna moartea soldaţilor ucişi de Phenian
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razboi civil coreea
razboi civil coreea

Coreea de Sud a promis că va răzbuna moartea celor doi soldaţi ai săi ucişi în această săptămână de Coreea de Nord, în ajunul manevrelor navale cu SUA din Marea Galbenă, denunţate de Beijing şi calificate de Phenian drept o provocare intolerabilă.

Ceremonia solemnă desfăşurată în apropiere de Seul, solemnă şi difuzată în direct la televizor, a reunit numeroşi oficiali politici şi militari sud-coreeni, dar şi familiile celor doi puşcaşi marini, care aveau 20 şi respectiv 22 de ani. În mod cert le vom răzbuna moartea, a declarat Yoo Nak-joon, şeful Statului Major al marinei sud-coreene, în faţa fotografiilor celor doi soldaţi în uniformă, în jurul cărora au fost aşezate flori albe. Cei doi au murit marţi, când Phenianul a bombardat insula sud-coreeană Yeonpyeong, situată în Marea Galbenă în apropiere de Coreea de Nord. Acest atac de o amploare inedită de la războiul Coreii (1950-1953), soldat şi cu moartea a doi civili, a provocat tiruri de ripostă din partea armatei sud-coreene.

Pe de altă parte, regimul comunist nord-coreean a avertizat că va lovi fără milă din nou, în cazul în care spaţiul său suveran, mai ales din Marea Galbenă, va fi violat. Începând de duminică, SUA şi portavionul lor George Washington vor efectua manevre aeronavale împreună cu forţele sud-coreene în Marea Galbenă.

Citeşte şi:

Coreea de Nord acuză Sudul că a folosit civili pe post de scuturi umane

Explozii în apropierea insulei bombardate de Coreea de Nord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel