Serviciul de poștă britanic, Royal Mail, vrea să elimine 10.000 de locuri de muncă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Serviciul de poștă britanic, Royal Mail, vrea să concedieze 10.000 de angajați - Foto Pexels
Serviciul de poștă britanic, Royal Mail, vrea să concedieze 10.000 de angajați - Foto Pexels
Royal Mail intenționează să taie 10.000 de locuri de muncă până în luna august 2023, acuzând grevele în desfășurare și pierderile tot mai mari din cadrul companiei. 

Compania intenționează că va începe să notifice lucrătorii cu privire la planul său, care include până la 6.000 de concedieri, scrie BBC.

În afară de concedieri, Royal Mail va reduce numărul de posturi prin uzură naturală, adică nu va înlocui lucrătorii care pleacă. De asemenea, Royal Mail a spus că se așteaptă ca pierderile pe întregul an să atingă 350 de milioane de lire sterline, acestea includ „impactul direct al celor opt zile de acțiune sindicală”, dar și volumele mai mici de colete poștale.

Însă pierderile ar putea ajunge până la 450 de milioane de lire sterline „dacă clienții își mută volumul pentru perioade mai lungi” în urma grevei, mai precizează sursa citată.

„Aceasta este o zi foarte tristă”

„Aceasta este o zi foarte tristă. Regret că anunțăm aceste pierderi de locuri de muncă. Vom face tot posibilul pentru a evita disponibilizările obligatorii și îi vom sprijini pe toți cei afectați”, a menționat Simon Thompson, directorul general al Royal Mail.

Amintim faptul că lucrătorii companiei, care sunt membri ai Sindicatului Lucrătorilor din Comunicații, au început săptămâna aceasta o nouă rundă de greve din cauza salariilor și condițiilor de muncă, care va include 19 zile de acțiuni sindicale, inclusiv Black Friday.

Citește și - Cine este noul ministru britanic de Finanțe. Premierul Liz Truss anunță că nu va demisiona și face noi schimbări cu privire la impozite

Fostul ministru britanic al Afacerilor Externe, Jeremy Hunt, a fost numit vineri de premierul Liz Truss în postul de ministru de Finanţe, devenit vacant după concedierea lui Kwasi Kwarteng, a anunţat Downing Street, transmite Reuters.

Jeremy Hunt, care anterior a ocupat şi portofoliile Sănătăţii şi Culturii, devine al patrulea ministru de Finanţe al Marii Britanii în tot atâtea luni.

În vârstă de 55 de ani, Jeremy Hunt a candidat de două ori, fără succes, pentru postul de lider al Partidului Conservator, prima dată fiind învins de Boris Johnson şi a doua oară de Liz Truss. Jeremy Hunt, prieten cu Boris Johnson şi David Cameron în perioada când cei trei erau studenţi la Oxford, este văzut drept un adept al unei poziţii de centru şi de aceea mulţi membri ai Partidului Conservator îl consideră drept o alegere responsabilă.

Downing Street a anunţat vineri şi alte schimbări în cadrul echipei de conducere a Trezoreriei



Pe lângă demiterea lui Kwasi Kwarteng, Downing Street a anunţat vineri şi alte schimbări în cadrul echipei de conducere a Trezoreriei, în speranţa de a linişti pieţele financiare după turbulenţele provocate de politica economică anunţată la finele lunii trecute. Astfel, Edward Argar îl va înlocui pe Chris Philp în postul de secretar şef al Trezoreriei, a doua cea mai importantă poziţie din cadrul departamentului.

În data de 23 septembrie, premierul Liz Truss şi ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng, au prezentat cel mai radical pachet de reduceri de taxe de după anul 1972, diminuând povara fiscală atât pentru angajaţi cât şi pentru companii, şi în paralel au anunţat o creştere semnificativă a împrumuturilor, totul în încercarea de a stimula potenţialul economiei de creştere pe termen lung.

Însă acest plan a declanşat o criză de încredere în Guvernul britanic, afectând valoarea lirei sterline şi preţul obligaţiunilor guvernamentale, astfel încât Banca Angliei a fost nevoită să intervină pe piaţă pentru a evita prăbuşirea fondurilor de pensii. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel