Data publicării:

Serbia afirmă că țara trebuie să accelereze procesul de înarmare

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Vučić caută înarmarea rapidă a Serbiei, deși motivul nu este pe deplin cunoscut.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat astăzi, în timpul încă unei prezentări a capacităților de armament ale armatei, că țara trebuie să accelereze procesul de înarmare, atât prin producția internă, cât și prin achiziții din străinătate.

A mai spus și că Serbia investește în armata sa pentru a se proteja și apăra, chiar dacă este o țară militar neutră care nu amenință pe nimeni și care nu este amenințată.

"În circumstanțele de astăzi, dacă nu ai o armată suficient de puternică, nu vei avea nici o țară, nici un stat... Când te uiți la cât, cum și cu ce se înarmează toți cei din jurul nostru, (vezi că) trebuie să întărim apărarea noastră și conceptul nostru de așa-numita apărare totală în consecință", a spus Vučić în răspuns la întrebările reporterilor în timpul unei prezentări a armelor și echipamentelor militare ale Forțelor Armate Sârbe la cazarma Topčider din Belgrad, conform publicației Tanjug.

Chiar dacă este o țară neutră care nu amenință pe nimeni, Serbia trebuie să fie pregătită, a spus el.

"Suntem neutri și nu amenințăm pe nimeni - doar integritatea noastră teritorială a fost pusă în pericol. În lumea contemporană, așa cum se poate vedea, nebunia continuă în fiecare zi și nu știi când se va opri, și mi-e teamă că se va agrava. Noi ne asigurăm țara cu ceea ce facem", a adăugat Vučić.

Vučić cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu: "Voi examina toate propunerile până la această dată

El a spus că, într-o discuție în ziua respectivă, oficialii Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe și ai Ministerului Apărării au prezentat argumente convingătoare în favoarea reinstaurării serviciului militar obligatoriu.

"Dacă va dura 90, 100 sau 110 zile, vom vedea. Sunt importante și considerațiile financiare și logistice, dar vom discuta despre asta. Ei au până la 1 mai să-mi prezinte toate propunerile, după care voi analiza acest aspect cu cabinetul militar, Statul Major General și guvernul, astfel încât să putem lua o decizie finală, care, dacă este pozitivă, va fi supusă dezbaterii în Adunarea Națională", a mai spus Vučić.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel