Senatorii vor învățământ general obligatoriu de 11 clase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hardau
hardau

Membrii Comisiei pentru învăţământ din Senat, reuniţi în prezenţa preşedintelui Comisiei, Mihai Hărdău (PDL), propun ca învăţământul general obligatoriu să fie de 11 clase.

Senatorii au reluat discuţiile la raportul privind proiectul Legii educaţiei naţionale, reuşind să parcurgă primele 46 de articole din proiectul de act normativ. La propunerea preşedintelui Comisiei, Mihail Hărdău (PDL), senatorii au decis să ia în discuţie numai articolele modificate în lipsa membrilor de la putere din Comisie şi cele care nu au fost dezbătute deloc în formula completă a acestei comisii. „Orice discutăm votăm şi nu ne mai întoarcem”, a decis Hărdău, având acceptul colegilor de comisie, precizează Mediafax.  Hărdău a declarat că raportul la proiectul Legii educaţiei naţionale va putea fi finalizat până la începutul lunii ianuarie indiferent ce se întâmplă în mediul politic.

El este de părere că membrii Comisiei vor dezbate mai mult la capitolul privind învăţământul superior, unde nu a existat un consens, Hărdău declarându-şi speranţa că această comisie se va putea încadra în termenul stabilit de plenul Senatului pentru depunerea raportului. Învăţământul obligatoriu va cuprinde un an de grupă pregătitoare, patru ani de învăţământ primar, patru ani de învăţământ gimnazial şi doi ani de învăţământ liceal, indiferent dacă este teoretic sau vocaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel