Senat: Prelungirea perioadei de rezidenţiat și a voucherelor de vacanță, pe ordinea de zi
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Senatul se reuneşte joi, în şedinţă de plen, cu prezenţă restrânsă în sală, pe ordinea de zi fiind inclusă OUG 40/2020 prin care se prelungeşte perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, până la data de 31 octombrie. 

'Mâine va avea loc şedinţa plenului Senatului, într-un format restrâns. Astăzi au avut loc primele teste de vot la distanţă, reuşite aceste prime teste. De mâine suntem pregătiţi pentru o revenire treptată a senatorilor în plen', a afirmat miercuri Robert Cazanciuc, după prima şedinţă a Biroului permanent cu prezenţă efectivă, după instituirea stării de urgenţă.

Potrivit proiectului ordinii de zi postate pe site-ul Senatului, în plenul de joi vor mai fi dezbătute, printre altele, OUG 35/2020 privind modalitatea de emitere şi prelungire a valabilităţii voucherelor de vacanţă, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 şi OUG 41/2020 pentru completarea Legii 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului, se regăsesc şi 79 de proiecte care vor fi adoptate tacit joi prin citirea unei note, pentru că termenele pentru dezbatere şi vot s-au împlinit pe 10, 19, 27 martie, respectiv 3 , 8, 18 şi 22 aprilie.

Din cele 79 de proiecte, pentru 39 de acte normative termenul de adoptare prin dezbatere şi vot în plen a fost împlinit miercuri. În ultima perioadă, şedinţele de plen ale Senatului s-au desfăşurat doar cu prezenţa în sală a preşedintelui interimar al acestei Camere şi a doi secretari ai forului. Dezbaterile s-au desfăşurat, în sistem de audioconferinţă, cu senatorii aflaţi la distanţă, votul fiind acordat, nominal, prin telefon, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel