România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 23 apr, 06:41
Senat: Prelungirea perioadei de rezidenţiat și a voucherelor de vacanță, pe ordinea de zi
Senatul se reuneşte joi, în şedinţă de plen, cu prezenţă restrânsă în sală, pe ordinea de zi fiind inclusă OUG 40/2020 prin care se prelungeşte perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, până la data de 31 octombrie. 

'Mâine va avea loc şedinţa plenului Senatului, într-un format restrâns. Astăzi au avut loc primele teste de vot la distanţă, reuşite aceste prime teste. De mâine suntem pregătiţi pentru o revenire treptată a senatorilor în plen', a afirmat miercuri Robert Cazanciuc, după prima şedinţă a Biroului permanent cu prezenţă efectivă, după instituirea stării de urgenţă.

Potrivit proiectului ordinii de zi postate pe site-ul Senatului, în plenul de joi vor mai fi dezbătute, printre altele, OUG 35/2020 privind modalitatea de emitere şi prelungire a valabilităţii voucherelor de vacanţă, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 şi OUG 41/2020 pentru completarea Legii 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului, se regăsesc şi 79 de proiecte care vor fi adoptate tacit joi prin citirea unei note, pentru că termenele pentru dezbatere şi vot s-au împlinit pe 10, 19, 27 martie, respectiv 3 , 8, 18 şi 22 aprilie.

Din cele 79 de proiecte, pentru 39 de acte normative termenul de adoptare prin dezbatere şi vot în plen a fost împlinit miercuri. În ultima perioadă, şedinţele de plen ale Senatului s-au desfăşurat doar cu prezenţa în sală a preşedintelui interimar al acestei Camere şi a doi secretari ai forului. Dezbaterile s-au desfăşurat, în sistem de audioconferinţă, cu senatorii aflaţi la distanţă, votul fiind acordat, nominal, prin telefon, informează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro