Data publicării:
Semnele care arată că mănânci când nu-ți este, de fapt, foame
Andreea Sava vorbește despre semnele care arată că mănânci când nu-ți este de fapt foame. De asemenea, jurnalista prezintă și soluțiile problemei.
"În majoritatea cazurilor, peste 90% aș zice, sursa îngrășării sau a unui organism dezechilibrat din punct de vedere nutrițional este mâncatul din alte motive decât foamea. Mulți oameni ar mânca mult mai puțin și mai sănătos dacă ar face-o doar atunci când organismul chiar are nevoie să fie alimentat. Problema e cu mâncatul pe fond emoțional, din plictiseală, din cauza unor carențe nerezolvate din organism sau atunci când setea e confundată cu foamea", a scris Andreea Sava pe blogul său.
1. Mâncatul pe fond emoțional sau de plictiseală
Există o vorbă care mi-a plăcut mult: "dacă nu ți-e suficient de foame încât să mănânci un măr, atunci nu ți-e cu adevărat foame. Ești doar plictisit(ă)". Este și cazul mâncatului pe fond de stres sau emoțional. Încearcă să-ți găsești ceva de făcut: să te plimbi, să citești o carte, să faci mișcare sau orice altă activitate. Ceva care te liniștește, te relaxează, te binedispune. Citește continuarea aici.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News