8 semne prin care câinele tău îți arată că te iubește
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Chiar dacă nu își pot exprima iubirea față de stăpâni și nici nu pot spune „Te iubesc”, câinii își arată afecțiunea față de noi prin mai multe feluri. Ți-am pregătit 8 semne din care să-ți dai seama că patrupedul tău te iubește. 

Iată câteva modalități prin care poți să-ți dai seama că patrupedul tău te iubește:

Menține contactul vizual

Menținerea contactului vizual vă poate ajuta să creați o legătură profundă. De fapt, atunci când patrupedul tău se uită la tine, creierul său eliberează oxitocină. Cunoscut sub numele de „hormonul iubirii”, oxitocina este același hormon pe care creierul mamelor îl eliberează atunci când se leagă pentru prima dată cu bebelușii, potrivit The Spruce Pets.

Cheia este să păstrați natural contactul cu ochii în timp ce vă jucați. Dacă forțați contactul vizual cu patrupedul dumneavoastră, probabil că va deveni puțin inconfortabil și va privi în altă parte.

Stă rezemat de tine

Indiferent dacă stai pe podea sau pe canapea, dacă patrupedul tău se sprijină de tine, înseamnă că se simte în siguranță. Uneori, câinii se vor sprijini de stăpânii lor atunci când se simt speriați sau anxioși, dar asta înseamnă doar că simte că îi oferi protecție.

Doarme în dormitorul tău

Dorința de a fi aproape de tine în timp ce dormi înseamnă că îți este loial și nu vrea să fie separat de tine.

E fericit când ajungi acasă

Câinele tău sare în sus și în jos, îți linge mâinile și fața, îți aduce jucăria sa preferată când ajungi acasă de la serviciu sau școală? Asta înseamnă că este fericit să te vadă. Și, probabil, și dumneavoastră sunteți  încântat să vă vedeți cățelul.

Se joacă cu încălțămintea ta

Câinii care sunt atașați de stăpâni pot ataca grămada de pantofi sau coșul de rufe pentru șosete, tricouri sau chiar lenjerie.

Furtul pantofilor și hainele murdare nu sunt întotdeauna cel mai bun lucru – mai ales dacă patrupedului tău îi place să mestece – dar poți preveni asta oferindu-i câinelui jucării captivante.

Te verifică

Este posibil ca un patruped independent să nu fie întotdeauna lângă tine, dar asta nu înseamnă că nu te iubește. Dacă te „observă” dintr-o altă cameră, în timpul unei plimbări sau într-un mediu nou, se asigură că ești în apropiere.

Îți aduce jucăria sa preferată

Dacă patrupedul tău îți aduce jucăria sa preferată, asta nu înseamnă doar că vrea să se joace, ci este și un semn al iubirii față de tine.

Îți zâmbește

Nu, nu este imaginația ta! Unii câini învață de fapt cum să „zâmbească” trăgându-și buzele înapoi. A-i zâmbi înapoi cu un zâmbet larg și o voce fericită îi va arăta câinelui tău că și tu îl iubești.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel