Șeful Wagner critică din nou armata rusă și cere mai mult sprijin în Bahmut. "Trupele ucrainene au organizat o apărare solidă"
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 06 apr 2023, 17:41
WhatsApp
Șeful Wagner critică din nou armata rusă și cere mai mult sprijin în Bahmut. "Trupele ucrainene au organizat o apărare solidă" / Foto: Pexels
Șeful Wagner critică din nou armata rusă și cere mai mult sprijin în Bahmut. "Trupele ucrainene au organizat o apărare solidă" / Foto: Pexels
Șeful Wagner spune că trupele ucrainene nu intenționează să abandoneze orașul Bahmut, recunoscând că acestea și-au organizat o apărarea solidă.

Șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că trupele ucrainene nu abandonează oraşul Bahmut, şi chiar dacă ar face-o trupele lui vor avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei ruse pentru a putea să înainteze mai departe, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri", a avertizat Prigojin pe Telegram. El notează că trupele ucrainene au organizat o apărare solidă în interiorul oraşului, mai ales de-a lungul liniilor de cale ferate şi în clădirile înalte din vestul oraşului. Chiar dacă aceste poziţii ar cădea, a continuat liderul Wagner, trupele ucrainene se pot replia pe poziţii de rezervă la periferia oraşului şi în localitatea Ceasov Iar, situată mai către vest.

Prigojin: Nu putem vorbi acum despre nicio ofensivă"De aceea, în opinia mea, nu putem vorbi acum despre nicio ofensivă" dincolo de Bahmut, a indicat Evgheni Prigojin.

El a reafirmat că nu este mulţumit de sprijinul pe care combatanţii săi îl primesc din partea forţelor regulate ale armatei ruse, precizând trei probleme esenţiale, respectiv protecţia flancurilor, structura de comandă şi furnizarea de muniţii.

"Prima problemă este să ne asigurăm că flancurile noastre sunt bine protejate (iar aceasta cu un mare semn de exclamare). A doua este să ne asigurăm că avem o comandă organizată corespunzător. Şi a treia, este muniţia (un alt semn de exclamare)", a detaliat Prigojin, care a acuzat repetat conducerea armatei ruse că privează forţele sale de muniţii.

Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii în desfăşurareUnităţile grupării Wagner sunt în prima linia a asaltului asupra oraşului Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii în desfăşurare pe frontul deschis de Rusia în estul Ucrainei. Potrivit unui responsabil prorus din provincia ucraineană Doneţk, armata ucraineană ar fi pierdut la Bahmut cel puţin 15.000 de soldaţi.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a primit joi la Kremlin pe liderii pe care i-a instalat în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate în septembrie anul trecut de Rusia, deşi pe teren le controlează doar parţial. El le-a semnalat acestora că obiectivul trupelor ruse este deplasarea liniei frontului la o distanţă care să nu le permită trupelor ucrainene să lovească cu artileria trupele ruse sau capitalele provinciilor Doneţk şi Lugansk.

Ucraina a comandat din Polonia 150 de vehicule de ifanterie

Ucraina şi-a majorat comanda pentru vehicule de luptă pe roţi pentru infanterie din Polonia de la 100 la 150 de unităţi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, informează dpa.

Vehiculele blindate KTO Rosomak vor fi achiziţionate cu ajutorul financiar al SUA şi UE, a precizat Piotr Muller la Varşovia, la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a întreprins o vizită în capitala Poloniei.

Echipat cu un tun automat de 30 de mm şi fiind capabil să transporte trei membri ai echipajului şi opt soldaţi, blindatul Rosomak de 22 de tone este o versiune produsă sub licenţă a vehiculului militar finlandez Patria AMV.

În plus, Ucraina a comandat fabricarea a peste 50 de mortiere autopropulsate poloneze M120 Rak. Este planificată şi livrarea a 100 de rachete cu rază scurtă de acţiune pentru sisteme antiaeriene.

Potrivit guvernului polonez, valoarea totală a echipamentului de apărare furnizat până acum Ucrainei de către Polonia se ridică la 2,1 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?