Șeful diplomației americane Antony Blinken merge în China. "Semnalele arată spre o destindere"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, va merge în China.

Antony Blinken, șeful diplomației americane, va merge săptămâna viitoare în China. Acesta se va deplasa la Beijing şi Shanghai, în încercarea de a atenua tensiunile şi de a stabiliza relaţiile dintre Statele Unite şi China, relatează dpa.

Potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat al SUA, discuțiile vizează în special "întărirea canalelor de comunicare şi reducerea riscului de calcul greşit şi conflict". Acestea vor dura de miercuri până vineri.

"Semnalele arată spre o destindere între Statele Unite şi China"



Blinken "va prezenta în mod clar şi sincer preocupările noastre privind probleme mergând de la drepturile omului, practici economice şi comerciale neloiale până la consecinţele economice globale ale supracapacităţii industriale (a Chinei) ... şi preocupările noastre profunde legate de sprijinul (Chinei) pentru baza industrială de apărare a Rusiei", a mai afirmat responsabilul american.

"Semnalele arată spre o destindere între Statele Unite şi China", a menţionat acesta.

Reamintim Joe Biden şi Xi Jinping s-au întâlnit în luna noiembrie în California, după un an în care nu au existat discuții. După această întrevedere, membrii celor două guverne au purtat discuții la cel mai înalt nivel.

Totodată, secretarul de stat al Trezoreriei, Jenet Yellen, a fost luni în China pentru discuţii cu reprezentanţi ai unor companii americane şi cu oficiali guvernamentali chinezi, afirmând că SUA şi China se află într-o situaţie cu mult diferită faţă de acum un an, când relaţiile bilaterale erau la un nivel minim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel