Secretul unei oglinzi strălucitoare și fără urme: adaugă un produs ieftin în apă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Secretul unei oglinzi strălucitoare și fără urme - adaugă un produs ieftin în apă. Sursa - pixabay.com
Secretul unei oglinzi strălucitoare și fără urme - adaugă un produs ieftin în apă. Sursa - pixabay.com
Cum să speli o oglindă fără dungi și fără substanțe chimice scumpe.

Chiar dacă folosim șervețele speciale și detergenți pentru sticlă, deseori pe oglinzi rămân dungi și urme. Prezentăm cele mai populare trucuri utile pentru curățenia perfectă a oglinzilor.

Bunicile noastre foloseau ziarele pentru a curăța oglinzile și geamurile. Acum se recomandă să folosim prosoape de hârtie pentru a îndepărta petele după spălare. 

Aplică puțină apă sau soluție de curățat geamurile pe oglindă. Șterge oglinda cu hârtie, astfel încât să absoarbă toată apa. Cu șervețele uscate șterge bine oglinzile. Hârtia va lustrui oglinda, dar trebuie să depui efort fizic.

Gospodinele cu experiență nu cumpără produse chimice, dar cada lor strălucește: iată secretul lor

Cum să curăți o oglindă cu oțet. Toarnă apă și oțet într-un raport de 1:1 într-o sticlă cu pulverizator. Aplică soluția pe oglindă și șterge cu hârtie sau o cârpă din microfibră. Acest amestec lasă mai puține dungi decât soluție pentru sticlă.

Cum să curăți o oglindă cu amoniac. Adaugă 1 ml de amoniac la 1 litru de apă. Tratează oglinda cu această soluție și șterge cu o cârpă sau un șervețel de bumbac.

Un alt remediu cu amoniac  poate fi preparat dacă ai pudră de dinți. Amestecă amoniacul și pudra de dinți într-un raport de 1:1. Aplică pasta pe oglindă, apoi clătește și șterge cu o cârpă moale.

Cum să speli o oglindă cu ceai. Prepară un ceai verde sau negru. Adăugă o linguriță de sare și amestecă bine ca sarea să se dizolve. Înmoaie o cârpă în acest amestec și șterge oglinda până la strălucire. Apoi lăsă să se usuce. Dacă rămân pete, șterge din nou cu prosoape de hârtie.

 

BONUS. Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant: prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine

 

Pentru ca farfuriile și paharele să arate mereu ca și cum abia au fost cumpărate, trebuie să pregătiți o soluție simplă din ingrediente accesibile și ieftine. 

Nu aveți nevoie de produse chimice de la magazin pentru asta.

Trebuie să luați:

5 litri de apă;

100 de grame de sare;

un pahar cu oțet;

suc de lămâie.

Toate componentele trebuie amestecate. După aceea, ștergeți toate vasele cu un burete curat, umezit în acest amestec. 

Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna


Nu este nevoie să uscați vasele cu un prosop. Pentru a le usca, pur și simplu, aranjați vasele curate pe o masă, acoperită cu un prosop.

După procedură, paharele și farfuriile nu vor avea pete și vor fi ca noi. În plus, sucul de lămâie le va da o aromă proaspătă și plăcută. 

BONUS. Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou

 


Curățenia în bucătărie este o preocupare a gospodinelor, care fac mereu ordine în cea mai importantă cameră din casă.

Blatul mesei de bucătărie atrage privirile prin strălucirea sa. Pentru ca să-l mențină mereu curat, gospodinele îl șterg cu un instrument special. 

Pentru a face acest lucru, nu ai nevoie de detergenți speciali. În același timp, blatul nu poate fi curățat cu compuși abrazivi. Într-adevăr, într-un an suprafața își va pierde strălucirea și culoarea. 

Gelurile obișnuite nu dau un rezultat bun, așa că gospodinele pricepute folosesc experiența și ingeniozitatea pentru a crea un remediu eficient. 

Înfășurați tacâmurile în staniol: vor fi mai strălucitoare și mai curate. Încercați metoda și nu veți regreta

Pentru a pregăti compoziția activă, utilizați un produs de curățat geamurile și un detergent de vase. Pentru fiecare 100 ml de produs, se adaugă o lingură de oțet (6%). 

Ingredientele se amestecă, se toarnă într-o sticlă și se pulverizează pe blat. Lăsați 3-5 minute și apoi ștergeți cu o cârpă curată. 

Cu acest produs, puteți spăla nu doar blaturile, ci și fațadele și dulapurile bucătăriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel