Secretele bucătăriei japoneze: 4 sfaturi pentru cei care vor să slăbească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Secretele bucătăriei japoneze, 4 sfaturi pentru cei care vor să slăbească. Sursa foto: freepik.com
Secretele bucătăriei japoneze, 4 sfaturi pentru cei care vor să slăbească. Sursa foto: freepik.com
Majoritatea persoanelor visează să trăiască mulți ani, să fie tinere, sănătoase și să aibă o siluetă subțire.

În acest sens, bucătăria japoneză este cel ai bun aliat. Cel mai mare avantaj al bucătăriei japoneze este că folosește alimente cu conținut scăzut de calorii, bogate în vitamine și minerale.

Bucătăria japoneză este cea mai sănătoasă, fiind dominată de proteinele de origine vegetală. În același timp, proteinele animale pot fi obținute din pește. Peștele, orezul și legumele sunt cele 3 componente principale din acestei bucătării.

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat

Dieta japoneză este atât de apreciată nu doar pentru produsele folosite, ci și pentru că respectă mai multe reguli de bază. Dacă alegeți să le urmați, vă puteți îmbunătăți fermitatea pielii, restabili sănătatea și puteți încetini procesul de îmbătrânire din organism.

Porții mici. Pentru a nu avea tentația de a mânca rapid și în cantități excesive, bucătăria japoneză vă sugerează să pregătiți mereu porții mici de mâncare. 

Aceasta este o modalitate foarte inteligentă și eficientă de a vă menține în formă, așa că este recomandat să schimbați farfuriile standard cu unele mici, în care o porție mare nu încape. Organismul se va obișnui, treptat, cu faptul că mâncați jumătate din cantitatea anterioară de alimente.

Cinci efecte secundare ale consumului de kiwi: cine nu ar trebui să mănânce acest fruct delicios

Produse de sezon. Aceste alimente conțin vitamine și minerale benefice. Japonezii insistă să mâncați doar cele mai proaspete și sănătoase alimente în timpul sezonului. În plus, beți ceai verde, care te pot ajuta să pierdeți ușor în greutate.

Produse cât mai puțin procesate. În bucătăria japoneză, peștele și legumele sunt procesate minim. Astfel, aspectul lor practic nu se schimbă și creează iluzia că felurile de mâncare sunt crude. Consumul preparatelor proaspete, cum ar fi salatele, sau cele care pregătite la abur, se va reflecta foarte bine pe siluetă, sănătate și frumusețe.

Uleiurile esențiale combat oboseală: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli

Vitamine și minerale. Japonezii încearcă să păstreze cât mai multe vitamine și minerale din legume. De cele mai multe ori, le taie cu un cuțit ascuțit în diagonală sau în cercuri. De asemenea,  timpul de pregătire a preparatelor are o importanță deosebită. Legumele tăiate în bucăți mari și procesate mai puțin rețin cât mai mulți nutrienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel