Secretarul general al ONU ia partea țărilor cu venituri medii. Cere SCUTIREA datoriilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Antonio Guterres / Foto: Agerpres
Antonio Guterres / Foto: Agerpres
Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut renunțarea parțială sau totală la plata datoriilor pentru țările în dezvoltare sau cu nivel mediu de venituri, ca rezultat al pandemiei Covid-19.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut renunțarea parțială sau totală la plata datoriilor pentru țările în dezvoltare sau cu nivel mediu de venituri, ca rezultat al pandemiei Covid-19, conform The Guardian.

Portughezul a cerut Fondului Monetar Internațional să ia în calcul sporirea lichidității pieței globale de capital printr-o nouă alocare a monezii sale DST (Drepturi speciale de tragere).

Ce transmite Guterres

„Alinarea datoriilor zdrobitoare nu se poate limita la cele mai puțin dezvoltate țări. Ar trebui extinsă la țările în dezvoltare sau cu venituri medii care cer toleranță fiindcă pierd controlul piețelor financiare”, a spus Guterres.

„Multe țări în dezvoltare sau cu venituri medii sunt extrem de vulnerabile și deja au probleme cu datoriile – sau vor fi în această situație în curând, din cauza recesiunii globale”, a adăugat secretarul general al ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel