Secretarul american al Apărării: Putin atacă nucleul securității transatlantice
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Lloyd Austin, secretarul Apărării din Statele Unite ale Americii, spune că Vladimir Putin „atacă nucleul securității transatlantice“.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că invazia președintelui rus Vladimir Putin implică nu doar atacarea Ucrainei, ci și „atacarea principiilor din nucleul securității transatlantice”.

Austin a numit războiul din Ucraina „războiul ales al lui Putin”, în timpul discursului de deschidere de la Pentagon, miercuri, înaintea întâlnirii cu ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

„Războiul lui Putin a avut un impact teribil asupra victimelor civile și a forțat milioane de ucraineni nevinovați să-și părăsească țara”, a spus el.

Austin a mulțumit Germaniei pentru că a colaborat cu SUA pentru a desfășura forțe „în și prin Germania în ultimele luni”, ca parte a prezenței sporite de securitate a SUA în Europa. El a mai spus că aplaudă decizia Germaniei de a cheltui 2% din „producția lor economică pentru apărare”.

„Împreună, trimitem un mesaj clar, iar acel mesaj este că orice provocare pentru securitatea noastră va primi un răspuns ferm și unit. Și angajamentul nostru față de apărarea colectivă a NATO este ferm”, a spus Austin.

Lambrecht a spus că relația dintre SUA și Germania este „bună” și „permanentă”.

„Ne-am întâlnit în vremuri foarte tulburi și ceea ce este important pentru mine este că relația transatlantică, în special relația dintre Germania și Statele Unite, este menită să dureze și să fie durabilă, așa că am putut să arătăm că am fost capabili să ne unim”, a spus Lambrecht prin intermediul unui traducător, conform CNN.

Negocieri de pace Rusia - Ucraina. Dorin Popescu: S-a deschis poarta către iad! Vor fi ani de nesfârșite turbulențe și război hibrid

Invitat la DC News, Dorin Popescu, analist de politică externă și președinte al Asociației Casa Mării Negre, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre negocierile de pace dintre Federația Rusă și Ucraina și despre modul în care va arăta viitoarea arhitectură de puterea între modelul civilizațional vestic și cel rus:

„S-a deschis poarta către iad! De acum încolo nu vom mai avea clipe liniștite multă vreme, indiferent de cum se va soluționa faza activă a conflictului. Ea va fi urmată de turbulențe, de provocări, de conflicte. Acordul de pace va stinge doar faza activă a războiului din Ucraina, dar va nemulțumi profund părțile. Credem că acordul de pace va fi obținut prin compromisuri reciproce, dar părțile vor avea nemulțumiri uriașe.

În al doilea rând, acordul de pace nu va prevedea sub nicio formă recunoașterea unor cedări teritoriale de către Ucraina, indiferent cum va arăta el. Cel mult părțile vor conveni asupra necesității organizării a unor referendumuri locale în Crimeea, în Donbas și sper să nu se convină și pe restul teritoriilor ocupate din nordul Mării Negre“, a spus Dorin Popescu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel