Sebastian Burduja anunţă "noi munţi de gunoaie pe străzi", după ce Clotilde Armand a acuzat PNL că este de partea Romprest
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Arhivă
Foto Arhivă
Sebastian Burduja, deputat şi preşedinte al PNL Sector 1, îi răspunde lui Clotilde Armand în scandalul gunoiului şi spune că e de aşteptat să apară un nou blocaj în relaţia cu operatorul de salubritate Romprest. 

"Frăția în ilegalitate este transpartinică la Sectorul 1. PNL a votat la fel ca PSD și au apărat, din nou, compania de salubritate Romprest pentru că a emis facturi nelegale. Ireal, nu? Vrei să pui în aplicare legea dar PNL și PSD nu te lasă. În ședința de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi trebuiau votate măsurile luate de ANRSC și Curtea de Conturi a României în urma controlului lor, măsuri de recuperare a datoriilor pe care această companie le are față de autoritatea locală și de exercitare a dreptului la controlul tarifului companiei. Practic acești consilieri PNL și PSD au devenit complici la deturnarea fondurilor publice. Iar eu voi depune o plângere penală împotriva tuturor consilierilor care refuză să respectăm legea. Să plătească din buzunarele domniilor lor, nu din banii cetățenilor. Voi reveni cu aceste proiecte pe ordinea de zi până când toți acești oameni pricep că unde-i lege nu-i tocmeală, până când vor pricepe că nu te joci cu banii cetățenilor cum doresc unele grupuri de interese.

PS: Așa se explică de ce liderii PNL se rugau de mine înainte de ședință să scot de pe ordinea de zi aceste 2 proiecte", a scris Clotilde Armand pe Facebook. 

Sebastian Burduja sare în apărarea colegilor

Preşedintele PNL Sectorul 1, deputatul Sebastian Burduja, afirmă că primarul Clotilde Armand a făcut postarea "la nervi". 

”Sunt necesare câteva precizări după ședința de consiliu local al sectorului 1 de ieri seara. Avem încredere în bucureșteni că nu se lasă influențați de declarații făcute la nervi. Din respect pentru ei, nu o să intrăm în polemică. Stim ca vor soluții, nu scandaluri. Principiul după care ne ghidăm în viață: adevărul iese întotdeauna la iveală. Mai devreme sau mai târziu.

Acum câteva luni, când Sectorul 1 era plin de munți de gunoaie, Consiliul Local a stabilit, prin voturile PNL și USR PLUS, împreună cu primarul de sector, că problema deșeurilor și a contractului cu prestatorul Romprest trebuie examinată de către o comisie specială de mediere și negociere, formată din consilieri din toate formațiunile. Comisia a fost votată și s-a apucat de treabă. Au avut loc nenumărate întâlniri, discuții și negocieri, iar comisia și-a dus mandatul până la capăt, propunând o soluție agreată de toate părțile, inclusiv de consilierii USR PLUS”, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

Textul de hotărâre adus de Clotilde Armand în şedinţă, diferit de concluziile comisiei 

”În ședinta de consiliu local de ieri, primarul de sector a venit cu un text de hotărâre complet diferit și care ignoră, fără explicații, concluziile comisiei. Din păcate, nu a existat în pregătirea ședinței niciun dialog, nicio consultare, niciun răspuns la soluția propusă conform legii. Acest mod de lucru nu este in linia parteneriatului stabilit înainte de alegerile locale (nici jignirile sau amenințările cu plângeri penale nu își au locul, dar alegem să le ignorăm pentru că cetățenii Sectorului 1 merită mai mult).

Prin propunerea primarului, consiliul local ar fi modificat unilateral termenii contractuali cu Romprest, amplificând problemele si riscurile juridice, în loc să le rezolve. Niciun leu din banii publici nu trebuie irosit, iar orice blocaj trebuie rezolvat civilizat și pe căi legale”, avertizează Sebastian Burduja.

”Nu putem decât să anticipăm un nou blocaj cu operatorul de salubritate”

Sebastian Burduja anticipează un nou blocaj cu operatorul de salubritate și, din păcate, ”noi munți de gunoaie pe străzi”. Cu toate că s-a încheiat campania electorală, iar cetățenii cer soluții, sunt în continuare generate scandaluri.

”Consilierii locali nu sunt instanță de judecată, nu exercită atribuții de control financiar-contabil și nici nu dau verdicte. Există DNA, DIICOT, ANAF și altele pentru astfel de suspiciuni și îi invităm pe toți cei care se erijează în războaie publice să îi sesizeze de urgență (și să explice public de ce nu au făcut-o până acum, dacă au identificat fapte ilegale).

Așa cum arată lucrurile, adâncind problemele și neavând curajul să le rezolve cine deține toate informațiile, nu putem decât să anticipăm un nou blocaj cu operatorul de salubritate (oricare ar fi el), adică noi munți de gunoaie pe străzi. Odată cu încălzirea vremii, riscurile de îmbolnăvire a populației se vor agrava”, atrage atenția vicepreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel