Se scumpesc gazele de la 1 aprilie. Cine va plăti mai mult
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 29 Martie 2018, 23:06
WhatsApp
Aragaz
Aragaz
Prețul pentru furnizarea gazelor naturale la clienții casnici se modifică pentru clienții unui operator economic. 

Comitet de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis, în ședința de astăzi, ca prețurile la gazele naturale să crească doar în cazul furnizorului Engie România. 

”Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale înregistrează următoarea evoluţie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi.

Ce a determinat creșterea prețului în cazul operatorului Engie

Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 - trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/ kWh, de la 11,8 la 13 bani /kWh”, se arată într-un comunicat al ANRE.

În cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici nu se modifică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?