Se schimbă vremea. Prognoza meteo pe o lună: Când va fi o răcire accentuată
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels/ Vremea, prognoza meteo noiembrie - decembrie
foto pexels/ Vremea, prognoza meteo noiembrie - decembrie
Iată ce anunță ANM despre prognoza meteo pentru perioada următoare. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 14 noiembrie - 12 decembrie. Conform estimărilor meteo, urmează o răcire a vremii. Dacă până acum, temperaturile medii erau peste normalul perioadei, iar precipitațiile deficitare, în săptămâna care urmează, în majoritatea regiunilor, vom avea temperaturi specifice perioadei, dar și precipitații în regim normal. Meteorologii anunță mai frig în nord-est. Tendința se va menține și-n a doua săptămână de prognoză. Sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vor fi marcate de o răcire accentuată, conform estimărilor de astăzi, temperaturile urmând a fi mai coborâte decât în mod normal. În intervalul 5 - 12 decembrie, vor fi temperaturi specifice perioadei de iarnă, iar precipitațiile vor fi normale perioadei. 

Iată ce anunță ANM: 

ANM, prognoza meteo. Vremea 14 - 21 noiembrie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

ANM, prognoza meteo. Vremea 21 - 28 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

ANM, prognoza meteo. Vremea 28 noiembrie - 5 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ANM, prognoza meteo. Vremea 5 - 12 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ninge pe Transfăgărășan

Pe Transfăgărășan a început să ningă în noaptea de joi spre vineri. Astfel, începând cu dimineața zilei de vineri, utilajele de deszăpezire au început să acționeze, ținând cont că șoseaua este încă deschisă oficial traficului și pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Potrivit unuia dintre angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, stratul de zăpadă atingea la prima oră 8 centimetri, iar pe parcursul zilei a mai nins, astfel că a fost necesară și intervenția utilajelor cu lamă.

”Nu sunt probleme de siguranța traficului pe Transfăgărășan. Am acționat cu 3 utilaje, însă îi sfătuim pe participanții la trafic să adapteze viteza la condițiile de drum și să circule doar cu mașini echipate corespunzător pentru iarnă. Vom încerca să menținem traficul deschis cât de mult posibil și cât timp vremea ne va permite să se poată circula în siguranță pe acest sector de drum”, a precizat Tudor Duțu, șeful DRDP Brașov, conform BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel