Se schimbă ora! Vlad Ciurea explică cum ne afectază asta. "Este vital pentru organism"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO: Freepik@Mohd Azrin@ Captură YouTube@Antena 3 CNN
FOTO: Freepik@Mohd Azrin@ Captură YouTube@Antena 3 CNN
Acad. prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea a spus care sunt efectele schimbării orei.

Sâmbătă 30 martie, România trece la ora de vară. Ce impact are acest lucru asupra creierului și a funcționării întregului organism? Dormim cu o oră mai puțin, iar acest lucru va avea efecte asupra noastră. Despre toate acestea a vorbit acad. prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic neurochirurg, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Ora de vară. Ce efecte are asupra organismului



Efectul trecerii la ora de vară poate afecta creierul și organismul în general în diferite moduri, iar aceste efecte pot varia de la persoană la persoană.

"În creierul uman există un număr de lucruri cu totul deosebit care ne conduc activitatea noastră zilnică, a familiei noastre. Unul din misterele creierului uman se referă la ritmul biologic care alternează între somn și veghe, adică activitatea de odihnă și activitatea de lucru. Este un ceas biologic. Face parte din misterele creierului pentru care s-a luat și premiul Nobel. În medicină este denumit ritmul circadian. 

Fie că vrem, fie că nu vrem, trebuie să ne ne adaptăm la acest ritm care este vital pentru organism. Acest ritm circadian se compune dintr-o trezire de dimineață, dintr-o activitate cerebrală mai intensă în orele de dimineață, o ușoară relaxare spre partea de după-amiază. Apoi, urmează o altă activitate după-amiaza, după care urmează relaxarea",  a explicat acad. prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Citește continuarea pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel