România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 28 iul, 19:36
Se schimbă CODUL RUTIER. Noi condiţii pentru a obţine permisul de ŞOFER PROFESIONIST
MAI vrea modificarea Codului Rutier, iar permisul de conducere pentru şoferii profesionişti ar putea fi obţinut în noi condiţii. 

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier aflat în dezbatere publică, MAI propune reducerea vârstei de la care cei interesați să devină șoferi profesioniști pot da examenul pentru permis. Este vorba de cei care doresc să devină șoferi de camion  sau de autobuz (categoriile C, CE și D, DE). Totuși, nu toți cei care vor să devină șoferi profesioniști vor putea da examenul mai devreme, ci numai cei ce dețin un certificat de competență profesională, scrie promotor.ro. 

Mai exact, prin acest proiect se propune reducerea vârstei la care pot obține permisul de conducere pentru categoriile C și CE cei ce dețin un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale (CPI), repectiv de la 21 de ani, cât e în prezent, la 18 ani. Astfel, cei care respectă condiția deținerii unui certificat CPI vor putea deveni șoferi de camion din momentul în care devin majori.

Proiectul prevede o reducere similară a vârstei la care pot da examen și cei ce vor să devină șoferi pentru autovehicule din categoriile D și DE și au un certificat CPI. Mai exact, aceștia vor putea da examenul pentru obținerea acestor categorii la vârsta de 21 de ani, nu la 24, așa cum e acum.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro