Se rupe coaliția de guvernare? Purtătorul de cuvânt al PNL: Oameni din PSD susțineau comasarea, acum invocă funcții și amenințări că ies de la guvernare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a reacționat față de informațiile despre ruperea coaliției de guvernare. 

În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, Ionuț Stroe, deputat și purtător de cuvânt al PNL, a comentat ultimele știri despre potențiala rupere a coaliției. De asemenea, acesta a făcut aluzii la declarațiile lui Marcel Ciolacu, care amenință cu depunerea mandatului de premier în cazul plecării PNL.

Sunt în pericol coaliția și guvernarea? Iese PNL din coaliție?

"Nu, povestea aceasta cu ruperea coaliției este doar o poveste, aruncată în mod evident intenționat, să se mai facă puțină vâlvă. Eu văd că unii în momentul de față sunt mult mai preocupați de calcule politice, de funcții, de acapararea unor poziții de președinte și așa mai departe. E un calcul pe care nu-l înțelegem. Vă spun că nu-l înțelegem pentru că noi am propus alegeri simplificate. Noi am propus, în interes public, să încercăm să încurajăm prezența la vot. Nu înțeleg de ce PSD ar lega această discuție a simplificării alegerilor de niște negocieri pe viitoare funcții. Una e una, alta e alta. Suntem în an cu alegeri, nu iese nimeni de la guvernare", a spus Ionuț Stroe.

Negocieri pentru prezidențiale, dar și pentru funcții și directori de servicii

”Preocuparea noastră este strict legată de alegeri. Înțelegerile politice nu trebuie legate de modul cum se organizează aceste alegeri. PNL nu-și dorește așa ceva. PNL nu condiționează această guvernare, cum în mod greșit și intenționat, se promovează de anumiți oameni politici și voci din spațiul public. Eu am văzut foarte mulți comunicatori PSD, care până acum două zile invocau interesul public, spunând că sunt de acord în ceea ce privește comasarea, că e nevoie de simplificarea procesului electoral, că e nevoie de încurajarea prezenței la vot, dar azi văd că sunt preocupați de calcule politice. Cum se împart funcții, că ies de la guvernare, și altele", a mai afirmat Ionuț Stroe, deputat și purtător de cuvânt al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel