Se ridică parțial restricțiile în Olanda din 28 aprilie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Din 28 aprilie, terasele din Olanda se vor redeschide. Mai multe restricții vor fi relaxate de guvern. 

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat marţi relaxarea unor măsuri împotriva COVID-19 în Olanda, în special printr-o ridicare a restricţiilor de circulaţie şi o redeschidere parţială a teraselor începând din 28 aprilie, relatează Agerpres. Introducerea în ianuarie a restricţiilor de circulaţie, pentru prima dată în Olanda de la cel De-al Doilea Război Mondial, a declanşat cele mai grave revolte în această ţară din ultimele decenii.

"Suntem, desigur, fericiţi că acest lucru este posibil din nou, deoarece societatea doreşte mai multă libertate", a spus Mark Rutte, în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că este vorba de o etapă foarte prudentă.

Terasele vor putea fi redeschise între orele 12:00 şi 18:00 şi vor putea găzdui maximum 50 de persoane în acelaşi timp, a precizat el. De asemenea, olandezilor li se va permite să aibă doi oaspeţi acasă pe zi, în loc de doar unul, în prezent.

De la debutul crizei sanitare, anul trecut, Olanda, cu o populaţie cu puţin peste 17 milioane de locuitori, a înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 16.000 de decese cauzate de această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel