Se mai retrage de pe rafturi un sortiment de îngheţată. Dacă aveţi acasă, trebuie DISTRUSĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Compania Mega Image a anunţat că retrage de la vânzare un sortiment de îngheţată, din cauza nivelului peste limită a oxidului de etilenă. 

Mega Image retrage de la vânzare înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127.

Retragerea a fost declanșată de furnizor, care a constatat rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilena.
Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse.

Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus mentionate si sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s-a achizitionat produsul. Este necesara prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data de 24.08.2021, scrie Mediafax.

Nu sunt singurele îngheţate retrase de Mega Image 

Mega Image a retras pe 3 august mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă, anunță Mediafax. 

În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilite 31.05.2023.

În cazul KitKat înghețată pe băț, este virba de lotul PL1048, cu termend e valabiliate 28.02.2023.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 16.08.2021.

Rechemarea se referă la produsele care conţin gumă de caruba, un aditiv (E410) utilizat în special în îngheţate, care a fost contaminată cu oxid de etilenă - acest lucru nu este cazul tuturor loturilor. Acest "agent cancerigen, mutagen şi toxic pentru aparatul reproducător" este interzis în Uniunea Europeană, dar a fost detectat în numeroase produse importate sau provenind din produse importate contaminate.

Numai în Franţa, câteva sute de referinţe de îngheţată, precum şi mai multe produse (susan, condimente, infuzii, suplimente alimentare, zahăr pudră) au făcut, din toamna anului 2020, obiectul unei proceduri de rechemare care poate pot fi consultată pe site-ul Represiunii fraudelor (DGCCRF).

VEZI LISTA COMPLETĂ AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel