Se întorc românii dacă facem localități "ca afară"? Viața în Ciugud, cea mai modernă comună din România - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Gabriel Nuță-Stoica
WhatsApp
Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, județul Alba, vine la Departe de România pentru a ne spune cum e viața în cea mai modernă localitate din România. Ediția din această săptămână a emisiunii se difuzează marți, 19 septembrie, începând cu ora 11:00, pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.    

Invitatul ediției din această săptămână al emisiunii Departe de România este Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, din județul Alba. Dacă în edițiile anterioare ale emisiunii am vorbit despre oportunitățile pe care le au românii din străinătate care se gândesc să se întoarcă în ceea ce privește locurile de muncă sau investițiile în localitățile natale, astăzi vorbim despre ce pot face autoritățile locale pentru modernizarea respectivelor localități, astfel încât să fie atractive pentru ei. 

Despre Ciugud se spune că este cea mai modernă, cea mai digitalizată comună din România. Aici există școală smart, grădiniță smart, stații de încărcare mașini electrice, propria monedă virtuală, aplicație de mobil, aprozar virtual, posibilitatea ca cetățenii să plătească taxe online, fiind și campioană la atragerea de fonduri europene.

Așadar, descoperim împreună un exemplu de administrație locală eficientă și vom încerca să răspundem la o întrebare esențială: Vin românii din străinătate acasă, dacă modernizăm comunele?

VIDEO

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea "Departe de România", moderată de Gabriel Nuță-Stoica, reprezintă o evoluție naturală a conținutului cu care v-am obișnuit, fiind în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână vom descoperi povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate. Vom vorbi despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: "acasă" sau doar țara de origine.
Pe lângă poveștile românilor stabiliți în afara granițelor, în cadrul emisiunii sunt uneori invitați și oficiali ai statului sau lideri politici care ne oferă informații relevante pentru cei din diaspora. 

Emisiunea "Departe de România" se difuzează pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul "Like" și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Site: https://www.stiridiaspora.ro/ 


YouTube: https://www.youtube.com/@stiridiaspora9142 


Facebook: https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro

  
TikTok: https://www.tiktok.com/@stiridiaspora.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel