Se întâmplă în această seară. Sute de persoane protestează împotriva autoizolării - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sute de persoane au ieșit pe străzi în această seară pentru a protesta față de măsurile de autoizolare. 

Sute de manifestanți s-au adunat în Vladikavkaz, capitala republicii Osetiei de Nord din Rusia, pentru a protesta împotriva ordinelor de autoizolare și a pierderilor de locuri de muncă, au informat luni canalul TV Alania și agențiile ruse, scrie CNN. 

În videoclipurile apărute pe social media, protestatarii au cerut demisia șefului regiunii și cer sprijin financiar din partea autorităților din cauza pierderilor masive de locuri de muncă pe fondul pandemiei.

Parlamentarii locali au răspuns cu un videoclip prin care au cerut oamenilor să rămână acasă și să formeze un grup de inițiativă pentru a aborda problema pierderilor de locuri de muncă și a încordărilor financiare din cauza blocajului, a informat agenția condusă de stat RIA Novosti.

Poliția a intervenit cu forțe sporite 

Unitățile speciale ale poliției au dispersat în mare parte manifestația, reținând trei organizatori, potrivit OVD-Info, un ONG care monitorizează protestele și activitatea poliției din Rusia.

Mass-media locală a raportat că protestul a fost inițiat de o cântăreață de operă, care săptămâna trecută a postat videoclipuri care spuneau că coronavirusul este o „boală machiată" și că măsurile de răspuns sunt inadecvate. Autoritățile regionale au inițiat o anchetă penală pentru răspândirea unor știri false despre coronavirus în Vladikavkaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel