Data actualizării:
Data publicării:

Se cer despăgubiri de 6 milioane euro de la o agenţie de turism. Un bărbat susţine că i-a fost distrusă viaţa

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Alex Azabache, Pexels
Fotografie de la Alex Azabache, Pexels

Un bărbat din Marea Britanie, tată a trei copii, a decis să dea în judecată o agenţie de turism şi să ceară despăgubiri de 6 milioane de euro după o vacanţă despre care acesta spune că i-a distrus viaţa. 

Totul ar fi plecat de la o toxiinfecţie alimentară care l-a lăsat paralizat permanent, după ce bărbatul a fost în vacanţă în Republica Dominicană. 

Avocaţii lui William Marsh spun că o infecţie bacteriană pe care a luat-o de la hotel a dus la o boală neurologică ştiută sub numele de sindromul Guillain-Barre, în care sistemul imunitar atacă nervii în loc să lupte cu germenii. 

Agenţia de turism respinge acuzaţiile şi spune că nu sunt dovezi că hotelul ar fi fost sursa îmbolnăvirii. 

Este vorba, conform Daily Mail, despre un hotel de patru stele, R. N., aflat la 400 metri de o plajă cunoscută din Republica Dominicană. Pe site, hotelul se mândreşte cu faptul că oferă "o varietate de arome şi gusturi" prin bufetul său, dar şi un restaurant tematic, unde se serveşte mâncare tradiţională dominicană. 

"Am nevoie de atât de mult ajutor pentru a îndeplini şi cele mai simple sarcini. Am îngrijitori care vin zilnic acasă. Acum a trebuit să ne luăm o maşină specială pentru mine, a trebuit să schimbăm lucruri prin casă. Nu prea pot ieşi din sufragerie, pentru că în alte zone ale casei e chinuitor pentru mine. E foarte greu! Recuperarea merge foarte greu şi e şi frustrant. E greu încă să cred ce mi s-a întâmplat. Şi s-ar putea să nu mai pot merge niciodată normal", a explicat bărbatul, conform sursei citate. 

Avocatul lui Marsh, Matthew Chapman, a anunţat că vor fi căutate dovezi privind prepararea mâncării, dar şi despre condiţiile de igienă de la hotel, precum şi alte "incidente sau plângeri despre boli gastrice de la hotel". Vor fi audiaţi microbiologi, dar şi experţi în igienă şi mâncare locală dominicană. 

Cum să te ferești de mâncarea care te poate îmbolnăvi pe litoral. Val Vâlcu: Principalul inspector ANPC ești chiar tu, cetățeanul

"La autoservirile din Mamaia sunt mereu cazuri de salmonela, colici. Nu am auzit pe nimeni în Delta Dunării să aibă astfel de probleme. Bacteriile trăiesc la 37,5 grade. Au proteine și carbohidrați în mâncare și se înmulțesc. Ce soluții sunt pe plan mondial? Spre exemplu,  China. Nu a avut boli grave pentru că toată mâncarea este consumată fierbinte, preparată la 240 grade în ulei, coaptă sau fiartă.

Dacă comenzi o ciorbă la restaurant, ți-o aduce călâie. Gogoșile și plăcintele stau toată ziua în soare. Dacă  cineva care are stafilococ a pus mâna pe o plăcintă sau pe o gogoașă, ți l-a transmis și ție. Dacă mâncarea comandată nu este fierbinte sau rece, după cum e cazul, nu o accepți. Principalul inspector ANPC ești chiar tu, cetățeanul. Tu trebuie să te protejezi pe tine, nu să aștepți un inspector ANPC. Ai această obligație, să nu accepți marfă și mâncare proastă", a spus Val Vâlcu, jurnalist DC News. 

"Este clar că litoralul românesc nu poate concura cu cel din Bulgaria de Sud sau Grecia. Dumnezeu ți-a dat nămolul de la Techirghiol și forță de muncă ieftină. Puteai face un turism balnear, care bubuia 12 luni și la care veneau turiștii germani.  Aici și primarii sunt de vină, că au dat autorizații și s-au construit case, cu câte patru camere, în care se înghesuie câte 20 de inși care mănâncă din sacoșă, iar restaurantele sunt goale. Turiștii străini nu vor veni să stea în asemenea condiții. Ai făcut 15 case ca proprietarii să câștige niște bani ca să supraviețuiască iarna", a punctat Val Vâlcu, jurnalist DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel